BÅSTAD 8-21 JULI 2024

PRESSRELEASE

Nordea Open + Små lirare = ❤️ för tennisen

PRESSRELEASE

Nordea Open + Små lirare = ❤️ för tennisen

Vi kan nu med glädje presentera vårt nya välgörenhetsprojekt för Nordea Open 2024. Årets
insamling kommer att gå till Små lirare för att fler ungdomar ska få spela tennis och utvecklas
både som tennisspelare och som en bra kompis på och utanför plan.

Små Lirare startades hösten 2012 i Göteborg av f.d. tennisproffset Magnus ”Gusten” Gustafsson, och ingår sedan 2017 i SvTF Göteborgs juniorprogram. Små Lirare är en del av Team Klein som också innefattar Tennislirarna och Klein Players för de äldre spelarna.. Målsättningen när Gusten startade Små Lirare var att barnen på ett lekfullt sätt skulle ta sig an olika sportsliga utmaningar både individuellt och i grupp. Syftet var också att föräldrarna skulle engagera sig ideellt tillsammans med sina barn. Alla skulle känna sig delaktiga och vara med och utveckla gruppen tillsammans. De föräldraledda träffarna genomsyras av glädje och lekfulla övningar där matchmomentet och utmaningen allt som oftast finns närvarande. Allt görs i lagform så att barnen känner att de vinner och förlorar som ett team.

– Vi är glada över vårt nya samarbete med Magnus ”Gusten” Gustafsson och att vi får en möjlighet att hjälpa honom med hans team och det enorma arbete de lägger ner kring Små lirare. Det känns fint att stötta en person som gjort så mycket för tennisen genom alla år och hela tiden med så mycket hjärta och en vilja att skapa rörelseglädje och motivation kring både små och stora barn. Magnus är vår meste vinnare i Swedish Open genom tiderna så han har en stark koppling till tävlingen och vet vad som krävs som tennisspelare. Vi gillar hans filosofi och värderingar där kamratskap, gemenskap och respekt är några fokusområden. Vi hoppas på att samla in mycket pengar för att Små lirare ska kunna utvecklas och fortsätta sprida tennisglädje och kunskap ut i Sveriges klubbar, säger Lotta Olmarker Dahlberg som är projektledare för Nordea Open.

– Det kommer bli otroligt roligt att få Nordea Open som samarbetspartner. Med Lotta, Christer och gängets kompetens, energi och genuina tennisintresse tror jag vi kommer hitta många idéer för att utveckla tennisen i Sverige tillsammans, säger Magnus Gustafsson, fyrfaldig singelmästare i Båstad.


Nordea Open i Båstad är ett av Sveriges äldsta och mest välbesökta idrottsevenemang, och därtill en central mötesplats för näringslivet kring viktiga frågor. Sedan starten 1947 har tävlingen vuxit och blivit en av de starkaste och mest populära grustävlingarna på touren. 2023 röstades båda tävlingarna fram som Tournament of the year av spelarna. Nordea Open är ett tvåveckorsevenemang och omfattar såväl dam- som herrsingel och dubbel. 2024 börjar tennistävlingarna med WTA-tävlingen (damer) vecka 28, följt av ATP-tävlingen (herrar) vecka 29.

Nordea Open
Lotta Olmarker DahlbergProjektledare Nordea Open
E-post: lotta.olmarker@arenabastad.se
Tel: 073-433 68 03