FUNKTIONÄR

Vill ni vara med på sommarens två roligaste veckor?

Att vara volontär under Nordea Open innebär att du får vara med i en gemenskap och träffa nya vänner kanske bara för sommaren men många träffas och söker sedan nästa år tillsammans och blir vänner för livet. 60 % av våra volontärer kommer tillbaka år efter år.

Vi som jobbar året runt med turneringen sätter service och ett stort hjärta framför allt. Vi vill att det ska genomsyras under veckorna och med vår organisation vill vi lyfta och peppa er för att ni ska få den bästa veckan/veckorna på sommaren. Det är mycket jobb, det kan bli pass där det inte händer så mycket eller tvärtom. Men det bästa är att du får med dig en erfarenhet och du växer som människa.

Vi tycker det är viktigt att varva jobb med roliga aktiviteter. Detta gör att gemenskapen blir större och du får chans att lära känna ännu fler och prova på roliga aktiviteter. Man lär sig att ta ansvar, bita ihop ibland, hantera olika slags människor, tålamod, du behöver visa engagemang för att ge det lilla extra som vi vill att besökaren ska känna.

Att vara med på Nordea Open innebär att du är en del i en organisation som vunnit flera priser för bästa turnering och det gör man bara om alla pusselbitar faller på plats. Helheten är viktig och den får man bara om alla jobbar åt samma håll och att alla förstår att alla är lika viktiga.

❤️ Varmt välkomna att söka till sommarens roligaste veckor❤️

Vad får jag som är med under Nordea Open?
Förutom en oförglömlig vecka/veckor med nya kompisar och ett stort kontaktnät så får du:

  • Kläder, byxor, piké, tröja, keps & vattenflaska.
  • Måltider som frukost, lunch, fika samt lättare middag vid sena kvällar.
  • Vara med på aktiviteter nästan varje dag som Volleyboll, Stand up Paddle, femkamp,
    lyxfrukost, avslutningsfest etc,.
  • Ackreditering för att kunna titta på tennis när du är ledig.
  • Två biljetter måndag och tisdag i herrveckan att ge till familj eller vänner.
  • Arbetsintyg att ta med till kommande arbetsplatser och som en bra erfarenhet till ditt eventuella CV.

Har du frågor gällande volontärsarbete så kontakta lotta.olmarker@arenabastad.se

Varmt välkommen att söka som funktionär till Nordea Open 2022

Här ser du alla funktionärspositioner du kan söka. Läs alla beskrivningar och se vilken som passar bäst in på dig både när det gäller ålder och funktion. Den funktion du blir tilldelad blir självklart din huvuduppgift under veckan men du ska vara beredd på att ställa upp för dina kollegor under tävlingstiden och hjälpa till på andra positioner om det behövs. Detta gör att du får lära dig mer och får ett bredare perspektiv av evenemanget.

Sammanhållningen blir bättre och du har större chans att träffa ännu fler vänner. Observera att du måste vara tillgänglig alla dagar under den eller de veckor du anmäler dig till.

Ersättning: Förutom en oförglömlig vecka/veckor med nya kompisar och ett stort kontaktnät så får du kläder från Sir of Sweden, måltider som frukost, lunch, fika samt lättare middag vid sena kvällar. Vi erbjuder aktiviteter nästan varje dag som Volleyboll, Stand up Paddle, femkamp, lyxfrukost, avslutningsfest etc,. När du är ledig är du såklart fri att kolla på så mycket tennis du vill. Du får två biljetter måndag och tisdag i herrveckan att ge till familj eller vänner. Efter genomförd vecka/veckor får du ett diplom samt arbetsintyg att ta med till kommande arbetsplatser och som en bra erfarenhet till ditt eventuella CV.

Ansökningssidan är öppen till 30 april och därefter kommer du få ett besked inom en vecka om du har fått en plats och isåfall till vilken funktion. 

Vi ser fram emot en härlig sommar med som vanligt ett härligt och sprudlande volontärsgäng!

Varmt välkomna att söka!

Så här går du tillväga.

1. Alla funktionärer (även ni som gjorde detta förra året) måste skapa ett NYTT konto i systemet. När kontot är klart anmäl er till de veckorna ni vill vara med. 

KLART!

Ackreditering / Courtesy desk

Uppdraget passar dig som tycker om att jobba med service. Courtesy Desk finns till för våra sponsorer och VIP-gäster där de kan få hjälp med att beställa biljetter, transport och kvällsarrangemang i Båstad.

I courtesy ser man även till så att de som är berättigade en ackreditering får detta. Det är spelare, funktionärer, gäster, partners och journalister som kommer dit. Vi skriver in dem i ett system, fotar dem och skriver ut en badge.

Personen bär med sig badgen under turneringen för att få tillträde till arenan och andra ställen som de är berättigade till.

I och med denna tjänst är du för många första kontakten med turneringen och du bör vara representativ, stresstålig, noggrann och ha datorvana. Det är en rolig tjänst där du träffar mycket folk i tennisbranschen, allt från spelare till VIP-inbjudna gäster. Önskvärt är att du kan jobba under båda veckorna då du kommer behöva lära dig ackrediteringssystemet och då blir det alltid roligare att jobba när man lärt sig och kommit in i sin uppgift. (Obs, inget avancerat system att lära sig)

Kommentar från en som jobbat i ackrediteringen
Läs mer
Att vara den första personen som turneringens gäster möter är en rolig och ansvarsfylld utmaning. Oavsett om det är den förstaseedade spelaren eller VD:n för det sponsrande företaget som står på andra sidan disken är målet att se till att personen i fråga inte bara får rätt ackreditering, utan dessutom får ett bra första intryck av turneringen. Att jobba i ackrediteringen under förra sommaren innebar tre fartfyllda veckor av ansvarstagande, innovativ problemlösning och framförallt många roliga möten med alla turneringsgäster.

Arenavärd

Vi söker dig som vill jobba med service för våra sponsorer, hedersgäster samt publik. Som arenavärd hjälper du till på olika positioner på arenan, allt från att kolla access till våra sponsorlounger, som vakt utanför Players eller spelargymet så ingen obehörig kommer in. Eller står du vid hedersläktaren och tar hand om våra hedersgäster. Som arenavärd har du ett rullande schema under ditt pass på de olika positionerna. Du kommer stå på positioner där det är stort tryck och där det krävs pondus att neka de som vill komma in men som inte har behörighet. Du är representativ och gillar att ta hand om människor.

Det kommer många frågor från våra besökare som vi vill att du bemöter på bästa sätt. Som arenavärd finns du runt banorna vilket gör att du brukar kunna se mycket tennis under veckan medan du arbetar.
Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat som arenavärd
Läs mer
Att vara värd är ett varierat uppdrag. Ena stunden är man värd på hedersläktaren och andra stunden är man värd för sponsorerna på VIP läktaren. Detta innebär att man träffar många trevliga människor från både idrottsvärldens och svenska näringslivet och ser till att de alla får en maximal upplevelse vid besöket. Arbetet var välorganiserat och gemenskapen med de andra värdarna är väldigt givande.

BANLEDNING

Uppdraget passar dig med stor kunskap om hur en tennistävling fungerar, gärna tävlingsledarerfarenhet, bra språkkunskaper, goda ledaregenskaper samt bra ordningssinne.

Om en spelare behöver något under en match tar huvuddomaren kontakt med banledningen som löser situationen. En annan uppgift är att se till att omklädningsrummen alltid är snygga och fräscha samt eskorterar spelarna till och från match. Du kommer alltså ha mycket kontakt med spelarna, särskilt före och efter match. Allt eftersom veckan går minskar arbetsbelastningen och då får du vara beredd på att hjälpa dina kollegor inom andra funktioner.

Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat i banledningen
Läs mer
Från kvalturneringens start till finaldagen i huvudturneringen är du som banledare lika viktig varje dag. Att spelaren är på plats inför matchstart är något som de flesta tar för givet. Det är nämligen din huvuduppgift som banledare att se till. Det innebär ansvarstagande och punktlighet men framförallt otroligt roliga möten med kollegor, turneringsgäster och givetvis spelare.

BANSERVICE

Uppdraget passar för dig som tycker om att vara nära tennisen och ge service till spelarna. Du ser till att det finns bollar, dryck och handdukar till spelarna innan de går in på banan och att banan är klar för spel. Även under match ser du till att utrustningen kompletteras om det behövs.

Banservicegruppen jobbar nära banledningen och man hjälps åt för att få allt att flyta på. Vill du jobba med detta är det viktigt att du kan tennis och spelets regler, är representativ, kan ta ansvar, är noggrann och snabb. Allteftersom veckan går minskar arbetsbelastningen och då får du vara beredd på att hjälpa dina kollegor inom andra funktioner.
Ålder minst 15 år.

Kommentar från en som jobbat i banservice
Läs mer
Banservice tycker jag är ett väldigt bra jobb. Huvuduppgifterna är att man hjälper till med att utrusta banan innan match och gör i ordning den efter. Vi ska alltid vara beredda på att ställa upp och fixa om det är någonting spelaren eller domaren behöver under matchen. Jag tycker att man ska söka till banservice om man tycker om att kolla på mycket tennis, för det kan man göra hur mycket man vill, för man jobbar egentligen bara precis innan match och efter. Sedan är det rent allmänt väldigt roligt att jobba på Swedish Open för att vi har en grym gemenskap, vi träffar nya människor, har sociala aktiviteter och lär känna nya människor. Så sök jobb till Swedish Open, men helst banservice för det är bäst.