BÅSTAD 8-21 JULI 2024

FUNKTIONÄR

Vill ni vara med på sommarens två roligaste veckor?

Att vara volontär under Nordea Open innebär att du får vara med i en gemenskap och träffa nya vänner kanske bara för sommaren men många träffas och söker sedan nästa år tillsammans och blir vänner för livet. 60 % av våra volontärer kommer tillbaka år efter år.

Vi som jobbar året runt med turneringen sätter service och ett stort hjärta framför allt. Vi vill att det ska genomsyras under veckorna och med vår organisation vill vi lyfta och peppa er för att ni ska få den bästa veckan/veckorna på sommaren. Det är mycket jobb, det kan bli pass där det inte händer så mycket eller tvärtom. Men det bästa är att du får med dig en erfarenhet och du växer som människa.

Vi tycker det är viktigt att varva jobb med roliga aktiviteter. Detta gör att gemenskapen blir större och du får chans att lära känna ännu fler och prova på roliga aktiviteter. Man lär sig att ta ansvar, bita ihop ibland, hantera olika slags människor, tålamod, du behöver visa engagemang för att ge det lilla extra som vi vill att besökaren ska känna.

Att vara med på Nordea Open innebär att du är en del i en organisation som vunnit flera priser för bästa turnering och det gör man bara om alla pusselbitar faller på plats. Helheten är viktig och den får man bara om alla jobbar åt samma håll och att alla förstår att alla är lika viktiga.

❤️ Varmt välkomna att söka till sommarens roligaste veckor❤️

Vad får jag som är med under Nordea Open?
Förutom en oförglömlig vecka/veckor med nya kompisar och ett stort kontaktnät så får du:

  • Kläder, byxor, piké, tröja, keps & vattenflaska.
  • Måltider som frukost, lunch, fika samt lättare middag vid sena kvällar.
  • Vara med på aktiviteter nästan varje dag som Volleyboll, Stand up Paddle, femkamp,
    lyxfrukost, avslutningsfest etc,.
  • Ackreditering för att kunna titta på tennis när du är ledig.
  • Två biljetter måndag och tisdag i herrveckan att ge till familj eller vänner.
  • Arbetsintyg att ta med till kommande arbetsplatser och som en bra erfarenhet till ditt eventuella CV.

Har du frågor gällande volontärsarbete så kontakta lotta.olmarker@arenabastad.se

Här ser du alla funktionärspositioner du kan söka.

Läs alla beskrivningar och se vilken som passar bäst in på dig både när det gäller ålder och funktion. Den funktion du blir tilldelad blir självklart din huvuduppgift under veckan men du ska vara beredd på att ställa upp för dina kollegor under tävlingstiden och hjälpa till på andra positioner om det behövs.

Detta gör att du får lära dig mer och får ett bredare perspektiv av evenemanget. Sammanhållningen blir bättre och du har större chans att träffa ännu fler vänner.

Observera att du måste vara tillgänglig alla dagar under den eller de veckor du anmäler dig till.

Varmt välkomna att söka!

 

Ackreditering / Courtesy

Uppdraget passar dig som tycker om att jobba med service. Din uppgift är att se till så alla spelare, funktionärer, gäster, journalister och partners som är berättigade en ackreditering kan hämta ut den på ett smidigt sätt. Rent praktiskt för vi in deras uppgifter i ett system, fotar dem och skriver ut en badge. Personen bär med sig badgen under turneringen för att få tillträde till arenan och andra ställen som de är berättigade till. I och med denna tjänst är du för många första kontakten med turneringen och du bör vara representativ, stresstålig, noggrann och ha datorvana. Det är en rolig tjänst där du träffar mycket folk i tennisbranschen, allt från spelare till VIP-inbjudna gäster.

Courtesy Desk finns till för våra sponsorer och VIP-gäster där de kan få hjälp med att beställa biljetter, transport och kvällsarrangemang i Båstad. Vi vill att du är representativ, flexibel, lugn och positiv. Önskvärt är att du kan jobba under båda veckorna.

Kommentar från en som jobbat som Ackreditering / Courtesy
Läs mer

Att vara den första personen som turneringens gäster möter är en rolig och ansvarsfylld utmaning. Oavsett om det är den förstaseedade spelaren eller VD:n för det sponsrande företaget som står på andra sidan disken är målet att se till att personen i fråga inte bara får rätt ackreditering, utan dessutom får ett bra första intryck av turneringen.  Att jobba i ackrediteringen under förra sommaren innebar tre fartfyllda veckor av ansvarstagande, innovativ problemlösning och framförallt många roliga möten med alla turneringsgäster. 

Arenavärd

Vi söker dig som vill jobba med service för våra sponsorer, hedersgäster samt publik. Som arenavärd hjälper du till på olika positioner på arenan, allt från att kolla access till våra sponsorlounger, som vakt utanför Players eller spelargymet så ingen obehörig kommer in. Eller står du vid hedersläktaren och tar hand om våra hedersgäster. Som arenavärd har du ett rullande schema under ditt pass på de olika positionerna.

Du kommer stå på positioner där det är stort tryck och där det krävs pondus att neka de som vill komma in men som inte har behörighet. Du är representativ och gillar att ta hand om människor. Det kommer många frågor från våra besökare som vi vill att du bemöter på bästa sätt. Som arenavärd finns du runt banorna vilket gör att du brukar kunna se mycket tennis under veckan medan du arbetar.

Ålder minst 18 år

Kommentar från en som jobbat som Arenavärd
Läs mer

 ”Att vara värd är ett varierat uppdrag. Ena stunden är man värd på hedersläktaren och andra stunden är man värd för sponsorerna på VIP läktaren. Detta innebär att man träffar många trevliga människor från både idrottsvärldens och svenska näringslivet och ser till att de alla får en maximal upplevelse vid besöket. Arbetet var välorganiserat och gemenskapen med de andra värdarna är väldigt givande.”

Banledning

Uppdraget passar dig med stor kunskap om hur en tennistävling fungerar, gärna tävlingsledarerfarenhet, bra språkkunskaper, goda ledaregenskaper samt bra ordningssinne. Om en spelare behöver något under en match tar huvuddomaren kontakt med banledningen som löser situationen.

En annan uppgift är att se till att omklädningsrummen alltid är snygga och fräscha samt eskorterar spelarna till och från match. Du kommer alltså ha mycket kontakt med spelarna, särskilt före och efter match. Allt eftersom veckan går minskar arbetsbelastningen och då får du vara beredd på att hjälpa dina kollegor inom andra funktioner.

Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat som Banledning
Läs mer

"Från kvalturneringens start till finaldagen i huvudturneringen är du som banledare lika viktig varje dag. Att spelaren är på plats inför matchstart är något som de flesta tar för givet. Det är nämligen din huvuduppgift som banledare att se till. Det innebär ansvarstagande och punktlighet men framförallt otroligt roliga möten med kollegor, turneringsgäster och givetvis spelare.”

Banservice

Uppdraget passar för dig som tycker om att vara nära tennisen och ge service till spelarna. Du ser till att det finns bollar, dryck och handdukar till spelarna innan de går in på banan och att banan är klar för spel. Även under match ser du till att utrustningen kompletteras om det behövs.

Banservicegruppen jobbar nära banledningen och man hjälps åt för att få allt att flyta på. Vill du jobba med detta är det viktigt att du kan tennis och spelets regler, är representativ, kan ta ansvar, är noggrann och snabb. Allteftersom veckan går minskar arbetsbelastningen och då får du vara beredd på att hjälpa dina kollegor inom andra funktioner.

Ålder minst 15 år.

Kommentar från en som jobbat som Banservice
Läs mer

Banservice tycker jag är ett väldigt bra jobb. Huvuduppgifterna är att man hjälper till med att utrusta banan innan match och gör i ordning den efter. Vi ska alltid vara beredda på att ställa upp och fixa om det är någonting spelaren eller domaren behöver under matchen. Jag tycker att man ska söka till banservice om man tycker om att kolla på mycket tennis, för det kan man göra hur mycket man vill, för man jobbar egentligen bara precis innan match och efter.
Sedan är det rent allmänt väldigt roligt att jobba på Swedish Open för att vi har en grym gemenskap, vi träffar nya människor, har sociala aktiviteter och lär känna nya människor. Så sök jobb till Swedish Open, men helst banservice för det är bäst.”

Biljettförsäljning

Biljettkontoret är det första intrycket för de flesta av våra gäster. Här arbetar du med att sälja biljetter till herrveckan, ansvarar för undanlagda biljetter och svarar på biljettfrågor. Du bokar biljetter och skriver ut i vårt biljettsystem. Uppdraget passar dig som är stresstålig, tycker om att möta våra besökare samt har bra ordningssinne. Du får en bra erfarenhet inför kommande arbetsansökningar, dels att du lär dig biljettsystemet men även förmågan att möta olika slags människor.

Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat som Biljettförsäljning
Läs mer

n: ”Jag rekommenderar verkligen jobbet i biljettkassan. Alla i teamet har en otroligt god sammanhållning och dagligen får man möta trevliga tennisintresserade människor som man vill ge bästa möjliga service till. Ingen dag är lik den andra och det är viktigt att man är glad, flexibel och ger ett trevligt bemötande, då vi i biljettboden oftast är den första kontakten som besökaren har med Nordea Open. Är du utåtriktad, serviceminded och effektiv är biljettförsäljning något av det roligaste du kan göra på Nordea Open!” 

Bollkalle

Denna position är fullsatt.

Spana in klippet om denna funktionen

Chaufför

Spana in klippet om denna funktionen

Spana in klippet om denna funktionen

Din uppgift är att köra spelare, VIP gäster och sponsorer inom Båstad samt till och från flygplatserna i Köpenhamn och Ängelholm. Som chaufför för tennisveckorna är du den första representanten från turneringarna som många möter och det är därför extra viktigt att du är serviceinriktad och är representativ för turneringen. Ett plus är om du har lokalkännedom och kan prata engelska. Transport är en av de funktioner som öppnar först och stänger sist så det är bra om du är beredd att jobba obekväma tider under stressiga förhållanden. Vår huvudsponsor som är Porsche står för bilarna och som chaufför representerar du inte bara Nordea Open utan även bilmärket.

Vi vill att nya chaufförer skall vara 22-65 år och haft B-körkort i minst 3 år.

Kommentar från en som jobbat som Chaufför
Läs mer

Jag tycker att det är ett spännande jobb, varierande och väldigt underhållande. Man ska gilla att köra bil såklart, men det är även viktigt att man gillar att serva människor. Vi är ibland de första en spelare eller sponsor möter, och därför måste man gilla service. Det är ett härligt gäng man jobbar med och man får chansen att möta många spännande människor! Det är helt klart ett jobb värt att söka! Jag har aldrig haft tråkigt, även om jag har fått köra till Göteborg och hämta en pokal eller till Borås för att hämta en klänning... Sen är det roligt när någon som f.d. statsministern eller Måns Zelmerlöw sitter i bilen. Man har alltid trevliga konversationer med spännande personer!”

Courtesy Desk

Courtesy Desk finns till för våra sponsorer och VIP-gäster där de kan få hjälp med att beställa biljetter, transport och kvällsarrangemang i Båstad. Vi vill att du är representativ, flexibel, lugn och positiv. Önskvärt är att du kan jobba under båda veckorna.

Eftersom Courtesy Desk ligger bredvid ackrediteringen kommer ni under veckan samarbeta mycket med dem och hjälpas åt med arbetsuppgifterna så läs gärna arbetsbeskrivningen även för den gruppen innan du skickar in din ansökan.

Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat som Courtesy Desk
Läs mer

Förra sommaren fick jag chansen att vara i Courtesy Desk. Det var två fantastiska veckor som har gett mig väldigt mycket. När man jobbar där får man träffa många intressanta och trevliga människor. I Courtesy ska man finnas tillhands för sponsorerna och VIP-gästerna och se till så att de får en bra upplevelse! För att passa i Courtesy så är det viktigt att man ger god service, är flexibel och gillar att hjälpa människor. Sponsorerna är väldigt viktiga och därför gäller det att man hela tiden gör sitt bästa!”

Entrévärd

Spana in klippet om denna funktionen

Spana in klippet om denna funktionen

Du är en av de första personerna våra besökare möter på väg in på arenaområdet. Vi vill att du är representativ och har ett vänligt bemötande samtidigt som att du kan stå emot publiktryck. Du står vid entréerna och scannar biljetterna, har koll på de som går ut och hjälper besökare med eventuella frågor. Det kan ibland vara högt tempo i entrén eftersom köerna stundtals är långa så det är viktigt att du är effektiv samt tydlig i din kommunikation med besökarna.

Ålder minst är 18 år.

Kommentar från en som jobbat som Entrévärd
Läs mer

Jag jobbade som entrévärd under sommaren och tycker det är fantastiskt roligt. Jag gillar att stå i grinden och möta och prata med gästerna. Passen är bra och man får gott om tid att se tennis, bada eller planera sin dag på annat sätt. Alla främlingar är en vän du inte känner. Le och var glad, ett leende sprider sig och det blir trevligare att jobba. Ett tips är att hålla koll på vilka badgar, brickor och biljetter som gäller som entré. Folk försöker medvetet eller omedvetet att gå in på fel ställen eller " ska bara". Det är också bra att hålla koll på området och ha telefonnummer tillhanda till folk i organisationen och din gruppledare. Är du osäker, fråga!! Allt handlar om service. Blir man trevligt bemött redan i grinden har man gett kunderna en första trevlig upplevelse. Det krävs inte så mycket för att bli bra men kan bli så fel om grindvakten har en tråkig attityd.”

Funktionärsaktiviteter/klädutdelning

Uppdraget passar för dig som är positiv och tycker om att arbeta med människor. Du kommer, tillsammans med dina kollegor och en ledare, dels ansvara för att klädutdelningen inför turneringarna men även att organisera alla funktionärsaktiviteter.

Detta innebär att din uppgift kommer vara att innan turneringen packa upp och sortera alla funktionärskläder samt se till att alla funktionärer får rätt plagg. Då turneringarna väl är igång krävs att du är kreativ och en duktig organisatör som tillsammans med dina kollegor planerar och genomför alla funktionärsaktiviteter. För att passa i denna roll krävs att du är driftig, glad och strukturerad. Arbetstiderna kommer vara varierade och du får vara beredd på att jobba kvällstid vissa dagar eftersom vissa aktiviteter genomförs då.

Ålder minst 18 år.

Funktionärsserveringen

Spana in klippet om denna funktionen

Spana in klippet om denna funktionen

Uppdraget passar för dig som tycker om att arbeta i restaurangmiljö och att träffa många människor då funktionärsserveringen är den plats där alla funktionärer, övrig personal och vissa sponsorer äter alla sina måltider. Du är stresstålig, tycker om att jobba mycket och är inte rädd för att ta i. Du förbereder fika och lunch med allt vad det innebär. Du har koll på vilka som äter och ser till så det är snyggt och rent och framdukat när det är tid för mat.

Ålder minst 14 år.

Kommentar från en som jobbat som Funktionärsserveringen
Läs mer

Jag valde att söka till funktionärsserveringen därför att jag ville möta nya människor, ha varierade arbetsuppgifter under lämpliga tider och fortfarande kunna se tennisen live, men framförallt ville jag ha riktigt roligt tillsammans med många nya vänner. Jag kände att min tid i Båstad och som funktionär i serveringen gav mig allt jag förväntade mig och mer där till. Det var en nyttig och lärorik upplevelse som jag är säker på ger mig mycket i framtiden!”

Information

Vi söker dig som vill jobba med information, svara i telefon och ge service till publiken. Du jobbar nära tävlingsledningen och sekretariatet och hjälper även till med spelprogram etc. Du blir en informationscentral dit alla går för att ställa sina frågor och få hjälp med diverse olika saker. Du har servicekänsla och gillar att möta människor i olika situationer.

Ålder minst 20 år.

Kommentar från en som jobbat som Information
Läs mer

Receptionen passar bra för dig om du:
- tycker det är intressant att möta människor från både när och fjärran
- tycker att ev. problem är utmaningar som skall lösas positivt
- kan fatta relevanta beslut
- är ödmjuk inför den hjälp som finns runt omkring.

Läktarvärd

Spana in klippet om denna funktionen

Spana in klippet om denna funktionen

Din uppgift är att se till så våra besökare hittar sin plats på läktaren. Du får svara på många frågor och ansvarar för att miljön är trivsam på läktaren. Egenskaper vi värdesätter är att man är flexibel, pigg och glad samt gillar att ta hand om människor. Du kommer stå på olika ställen runt läktaren och släpper in och ut gästerna före, under och efter match.

Ålder minst 15 år.

Kommentar från en som jobbat som Läktarvärd
Läs mer

Att jobba som läktarvärd ger först och främst möjlighet att se mycket tennis och det som händer på tennisbanan. Kontakt med publiken är också en betydelsefull och spännande del av jobbet som läktarvärd, och ger värdefull erfarenhet av möten med olika människor. Att bidra till besökarens trevnad och uppskattning av turneringen är en viktig del av funktionen, vilket är en intressant utmaning som gör jobbet som läktarvärd väldigt spännande och roligt.” 

Pressassistent

Spana in klippet om denna funktionen

Spana in klippet om denna funktionen

Vi söker dig som vill jobba med service för de journalister som är på plats under evenemanget. Du har servicekänsla och har inget emot att jobba oregelbundna tider då vårt presscenter ofta är öppet till sent på kvällen. Du hjälper våra journalister med allt vad de behöver, du arkiverar artiklar om evenemanget eller skriver och översätter något själv. Arbetsuppgifterna varierar mellan högt och lågt och det gäller att du är prestigelös men initiativrik.

Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat som Pressassistent
Läs mer

”Som pressassistent ska du inte missa någonting från turneringen! Du ska vara med om allt som händer och allt som skrivs… De som man känner bara som ett namn i tidningen bakom foton eller artikeln, de som är bara ett ansikte i tv kommer att vara med före… Det är ett underbart gäng, positiv stämning och i full fart hela tiden! Har du aldrig jobbat i pressen? Det gör inget! Men du måste tro på dig själv!

Vill du lära dig någonting nytt och veta vad som händer bakom kulisserna på Nordea Open är pressen mitt första val!

Sekretariat

Denna position är fullsatt.

Servicegruppen

Din arbetsuppgift är att se till att evenemangsområdet blir en trivsam plats för spelare, sponsorer och publik. Detta gör du genom att hjälpa till att hålla snyggt på området vilket innebär städning och sopning. Du sköter också utdelning av dagsprogram och alla tidningsmagasin. Det är ett fysiskt jobb där man är ute hela tiden samt att man bär en del i form av sopsäckar, tidningar etc. Man hjälper också de olika grupperna vid tex leveranser med bärhjälp eller hjälpa till där det behövs.

Ålder minst 14 år.

Kommentar från en som jobbat som Servicegruppen
Läs mer

"Det positiva med jobbet är att man är på tennisanläggningen hela veckan, kan kolla på lite tennis ibland och får jobba ihop med vänner. Man hjälper bl.a. till med att tömma soporna och städar hela området, både före, under dagen och efter dagen. Du får röra dig mycket och du lär dig snabbt var saker och ting finns och vad som behöver göras. Är du ny, alltså första året du söker till Nordea Open tycker jag definitivt att du ska söka denna position. Det är ett mycket enkelt jobb och du får också inte bara hjälpa till, utan också en upplevelse och en god gemenskap! - Du kommer inte ångra dig!” 

Värd/Värdinna Players Lounge

Spana in klippet om denna funktionen

Spana in klippet om denna funktionen

Player’s Lounge är ett avgränsat område där spelarna håller till när de är på arenan. Här kan spelarna, äta, ladda inför match och koppla av efter sina matcher. Här bokar de även träningsbanor, lämnar tvätt eller bokar restaurangbesök. Positionen i Players Lounge handlar främst om att ge spelarna och dess coacher en trevlig närvaro på arenan och en service av yttersta världsklass. Players lounge är öppet från tidig morgon tills sista matchen är slutspelad och det är en stor fördel om du är tillgänglig under både dam- och herrveckan.

Följande egenskaper är bra om du vill arbeta i Players Lounge:

– Vi ser gärna att du är minst 21 år gammal och har vana av att arbeta med service.

– Det är en stor fördel om du tidigare arbetat på Stockholm Open eller Nordea Open.

– Positionen kräver att du är stresstålig och handlingskraftig. Du kommer ibland hamna i stressiga situationer där det krävs att du kan hålla huvudet kallt och handla därefter med en fortsatt mycket hög servicegrad.

– Det är viktigt att kunna konversera obehindrat på engelska och även förstå engelska med diverse brytningar. Det är även en stor fördel om du talar andra språk, men det är inget måste.

Kommentar från en som jobbat som Värd/Värdinna Players Lounge
Läs mer

”Jobbet i Players ställer stora krav på dig som person, men det är också det som gör jobbet så himla roligt! Man hamnar ibland i ganska knepiga och stressiga situationer som man måste kunna lösa snabbt och med en väldigt hög servicenivå vilket är väldigt lärorikt. Det är verkligen ett jättekul gäng att jobba med och så mycket som jag lärt mig om service under dessa veckor tror jag det skulle ta minst ett år att lära mig någon annanstans. Så, ta chansen och ansök! Det är de roligaste veckorna på hela året och du kommer inte ångra dig!! Vi kanske ses;)”

VÄLKOMMEN MED ER ANMÄLAN

Ska ni vara med på både dam- och herrveckan måste ni göra två ansökningar.

För att kunna anmäla er måste ni ha ett konto i vårt funktionärssystem. Har ni inte ett skapar ni snabbt ett och klickar in er på länkarna för respektive turnering här nedanför.