BÅSTAD 8-21 JULI 2024

PRESSRELEASE

Nordea Open får utmärkelsen Tournament of the Year

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vi kan med stolthet meddela att Nordea Open utsetts till 2023 års Tournament of the Year för samtliga 250-turneringar på ATP-touren. I knivskarp konkurrens med 38 starka tävlingar som exempelvis Hongkong, Doha, Dallas, Brisbane och München är priset ett kvitto på att upplevelsen i Båstad är unik.  

Under perioden 2002–2012 prenumererade tävlingen på utmärkelsen och att vi nu tar tillbaka priset samma år som turneringen firade 75-årsjubileum är extra roligt. Vi som arbetar med Nordea Open är övertygade om att Båstad på många vis är ensamt i sitt slag. Närheten, servicegraden, historiken och atmosfären är faktorer som gör turneringen unik och uppskattad av spelarna.

”Hela teamet runt tävlingen är naturligtvis oerhört glada och stolta över att få detta pris. Vår ambition är att ge alla spelare högsta kvalitet på service både på och utanför banan oavsett deras ranking. Vi vill att alla spelare ska bli behandlade som världsettor. Den här utmärkelsen är ett bevis på att den har uppskattats av alla spelare som spelat Nordea Open i Båstad i år. Jag vill tacka alla spelare för deras uppskattning och välkomna alla tillbaka till Båstad 2024.” Christer Hult –Managing Director Nordea Open

Att vi i Sverige kan erbjuda en upplevelse i världsklass är alldeles fantastiskt och det finns många som förtjänar att uppmärksammas i anslutning till denna utmärkelse. En stor anledning är vår organisation och alla fantastiska funktionärer som genom sitt värdskap representerar tävlingen på ett förtjänstfullt vis. Våra Partners engagemang är också ovärderligt. Tack vare deras förtroende kan vi leverera en produkt som är världsledande på marknaden. Vi tar aldrig engagemanget för givet och att kunna ge tillbaka med detta pris är så klart jätteroligt.

Tack, tack, tack!

Läs mer på ATP Hemsida
https://www.atptour.com/en/news/indian-wells-london-bastad-atp-awards-2023-tournament-of-the-year