BÅSTAD 8-21 JULI 2024

WTA-veckan börjar ta form

WTA-veckan börjar ta form

Hej Sofia Arvidsson, Tournament Director för WTA veckan. Vad vet vi om startfältet än så länge?

– Vi vet ju att startfältet kan förändras under Wimbledon men jag tycker det ser väldigt bra ut. Vi har 13 stycken topp 100 spelare anmälda. Förutom Sverigeettan Rebecca Peterson har vi danska stjärnan Clara Tauson anmäld.

Startfältet är även kryddat med en fd Grand Slam vinnare i singel, Sofia Kenin som vann Australien Open 2020 och även italienskan Trevisan som var i semifinal i Roland Garros förra året. Förutom dom så finns även vinnarna av Båstad från 2021 och 2022 med. Spanjorskan Nuria Parrizas Dias imponerade stort 2021 när hon vann och ligger i dagsläget precis utanför topp 100. Även Koreanskan Su Jeong Jang, 85 på världsrankingen, kommer för att försvara sin titel från 2022.

Dom svenska wildcarden som vill vara med att utmana är:

Mirjam Björklund
(Mitten på bilden)
Sofia: Mirjam har redan varit och knackat på topp 100, kvalat in i Grand slam och slagit topp 30 spelare. Kan absolut nå slutomgångarna i Båstad.

Kajsa Rinaldo Persson
(Vänster i bilden)
Sofia: Har en härlig träff på bollen och har serven och forehand som sina främsta vapen. Har klättrat ca 400 placering på rankingen om man kollar ett år tillbaka och vill nå ännu högre.

Caijsa Hennemann
(Höger i bilden)
Sofia: Nådde sin högsta ranking någonsin i början av året , 283 . Gjorde en härlig insats i Billie Jean King cup men har sen dragits med en skada. Nu är hon hel och vill klättra på rankingen igen.

Kom och heja fram svensk tennis till härliga framgångar när de utmanar världsspelare på hemmaplan. Fri entre hela veckan.