BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Tung svenskdag men ljusning i dubbelturneringen

Tung svenskdag men ljusning i dubbelturneringen

Vi ser tillbaka på en maxad tisdag där vi hade matcher över hela arenaområdet, ett typiskt svenskt sommarväder med både sol och regndroppar och en arena fylld av hopp och förväntan. På centrecourten spelade tre svenskor men dessvärre gick inget hemmahopp vidare till den andra omgången.

Närmast var Caijsa Hennemann, som så när lyckades välta förstaseedade fransyskan Diane Parry. Klar seger i första set och ett spel som verkligen imponerade. Det andra avgjordes efter ett jämnt tiebreak där marginalerna valde fransyskan, som också vann ett jämnt tredjeset och därmed tog sig vidare. Tungt!

Även Nellie Taraba Wallberg och Mirjam Björklund visade upp sig för hemmapubliken men förlorade i två raka set. En svensk framgång fick vi åtminstone se. I dubbeln vann ovan nämnda Nellie tillsammans med Linea Bajraliu. Paret spelade bra och övertygande och är därmed klara för kvartsfinal och spelar först på torsdag.

På onsdagen har vi en ny fullspäckad tennisdag med samtliga fyra toppseedade spelarna i spel. Först ut på centrecourten är turneringens förhandsfavorit, Diane Parry och därefter rullar det på över fyra banor.

Först ut på Bana 1 är italienskan Martina Trevisan, som möter Miriam Bulgaru från Rumänien. Italienskan är den klart mest meriterade spelaren i startfältet, bland annat med en semifinalplats i senaste Franska Öppna. En sevärd grusspecialist. Efter henne spelar Parrizas Diaz, den enda i startfältet som vunnit Nordea Open tidigare. Det gjorde spanjorskan 2021 så hon har så klart goda minnen från Båstad. Återstår att se ifall hon kan göra om bedriften.

För den som vill se svensk tennis möter Caijsa Hennemann och Lisa Zaar syskonen Corley från USA. Det är den sista av tre matcher på bana 1. Missa inte Nordea Open Studio som sänder live klockan 10:00 vid entrén till Hotel Skansen. Kom och lyssna på Siavosh Derakhti i samtal med Hélène Barnekow om hur utanförskap och bristande integration skapar arbetslöshet. Spännande och viktigt såklart.

Då det råder väskförbud på evenemangsområdet råder vi er att lämna väskan hemma men ta med ert bästa tennishumör och heja fram våra spelare till nya framgångar.

Varmt välkomna till Nordea Open!