Navarro tog revansch på Björklund

Facebook
Twitter
LinkedIn

Efter regnförseningen kunde Mirjam Björklund och motståndaren Emma Navarro äntligen starta kampen mot varandra när solen kom fram på eftermiddagen här i Båstad. Den förstaseedade amerikanskan verkade hungrig för revansch efter finalförlusten för några veckor sedan i 100k tävlingen i Ilkley, England. Björklund spelade till sig gamebollar till en 3-0 ledning, men tappade snabbt den ledningen till 2-3. 

Björklund höjde nivån rejält på centercourten och spelade upp sig till en 5-3 ledning. Navarro gav inte upp och kvitterade till 5-5 efter många bra dueller i eftermiddagssolen som senare ledde till ett tiebreak i det första setet. Björklund spelade på för små marginaler i tiebreaket, och förlorade det första setet med 7-6(2). 

Sverigetvåan servade hem det första gamet i det andra setet, och breakade till sig en 3-1 ledning. En självsäker Björklund tog ett steg in i banan och dikterade spelet mer i det andra setet och vann övertygande setet med 6-1 på den femte set bollen. 

Navarro fick ett bra övertag i det avgörande setet med två break och 4-0. Amerikanskan gav inte iväg några enkla poäng, och var stabil från baslinjen. Det blev 6-1 i det avgörande setet och Navarro ställs emot Tamara Zidansek i kvartsfinal.