BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Navarro tog revansch på Björklund

Facebook
Twitter
LinkedIn

Efter regnförseningen kunde Mirjam Björklund och motståndaren Emma Navarro äntligen starta kampen mot varandra när solen kom fram på eftermiddagen här i Båstad. Den förstaseedade amerikanskan verkade hungrig för revansch efter finalförlusten för några veckor sedan i 100k tävlingen i Ilkley, England. Björklund spelade till sig gamebollar till en 3-0 ledning, men tappade snabbt den ledningen till 2-3. 

Björklund höjde nivån rejält på centercourten och spelade upp sig till en 5-3 ledning. Navarro gav inte upp och kvitterade till 5-5 efter många bra dueller i eftermiddagssolen som senare ledde till ett tiebreak i det första setet. Björklund spelade på för små marginaler i tiebreaket, och förlorade det första setet med 7-6(2). 

Sverigetvåan servade hem det första gamet i det andra setet, och breakade till sig en 3-1 ledning. En självsäker Björklund tog ett steg in i banan och dikterade spelet mer i det andra setet och vann övertygande setet med 6-1 på den femte set bollen. 

Navarro fick ett bra övertag i det avgörande setet med två break och 4-0. Amerikanskan gav inte iväg några enkla poäng, och var stabil från baslinjen. Det blev 6-1 i det avgörande setet och Navarro ställs emot Tamara Zidansek i kvartsfinal.