BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Casper Ruud finalklar i Båstad

Facebook
Twitter
LinkedIn

En fullsatt Centercourt hälsade de första semifinalisterna välkomna på lördagen. Italienaren Lorenzo Musetti var inställd på att utmana toppseedade världsfyran Casper Ruud i lördagens första match. I en tuff kamp, och ett spännande andra set, vann till slut den norska Båstadmästaren från 2021 med 6-3, 7-5.

Den tvåfaldige Roland Garros-finalisten verkade vara den mest pragmatiska, med renare träffar som visade hans vanliga lugna och samlade uppträdande. På sin andra breakchans tog Ruud ledningen med 4-2 och utökade sin ledning med 5-2. Under press att stanna kvar i första set, höll Musetti sin serve och tvingade sin motståndare att stänga setet.

I ett nagelbitande slut krävdes det ett schackmästardrag från norrmannen för att säkra ett andra kritiskt break där Musetti inte lyckades serva hem gamet till tie-break. Med norska supportrar som hejade på honom på centercourt, gled Casper Ruud vidare till en andra final i Båstad. ”Jag har många familjemedlemmar och vänner här som stödjer mig, det är så skönt att spela nästan hemma och fantastiskt att vara här inför skandinaviska fans.”