BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Cabaj Awad & Zaar vann svenskmötet

Cabaj Awad & Zaar vann svenskmötet

Första svenskmötet i årets upplaga av Nordea Open inleddes av Caijsa Hennemann/Kajsa Rinaldo Persson mot Jacqueline Cabaj Awad/Lisa Zaar på Bana 1. I ett molnigt Båstad började Cabaj Awad och Zaar starkt med ett övertygande 6-0 i först set där Zaar var aggresiv framme på nät och avgjorde många dueller.

Efter ett första set, som avverkades på bara 17 minuter, bytte Hennemann / Rinaldo Persson taktik för att kunna vända den svenska duellen till sin fördel. Regnfallet hängde tungt i luften under andra setet men det hindrade inte svenskorna från att bjuda på ett jämnt andra set. Hennemann / Rinaldo Persson visade en mycket tuffare och stabilare sida i andra setet och vann med 6-3 efter att ha legat under med 2-3 i andra set.

Med lätt nederbörd under det avgörande match-tiebreaket – fortsatte krigandet i det prestigefyllda svenskmötet. Hennemann / Rinaldo Persson gick fram till en 5-2 ledning. Det nervkittlande tiebreaket gick till 8-8 och då bjöds publiken på den längsta samt viktigaste poängen i matchen som Cabaj Awad / Zaar lyckades ta hem. Efter många bra volley dueller och inbrytningar vann Cabaj Awad och Zaar 10-8 och blir det enda svenska paret i dubbel som går vidare till andra omgången i Nordea Open 2023.

Foto: Johan Lilja