BÅSTAD 8-21 JULI 2024

PRESSRELEASE

ELEDA GROUP NY HUVUDSPONSOR TILL NORDEA OPEN I BÅSTAD

Facebook
Twitter
LinkedIn

-”Vi är väldigt glada att få samarbeta med Eleda Group som är en expansiv aktör med fokus på anläggnings-, entreprenad- och servicetjänster inom infrastruktur. Eleda är en engagerad partner som brinner för idrott och för ett hållbart samhälle vilket är helt i linje med Nordea Opens strävan att bli ett mer hållbart evenemang. Tillsammans med Nordea och övriga partners så har vi en mycket stark partnerfamilj där vi säkerställer utvecklingen av evenemanget och mötesplatsen Båstad”
Christer Hult – Tournament Director

”Vi ser framemot att vara en del i Nordea Open 2021. Eleda Group har ett stort engagemang i svensk idrott och värderar idrottens betydelse för unga flickor och pojkar högt. Under Nordea Open i Båstad kommer vi få se idolerna, de bästa damerna och herrarna, inspirera nästa generation på tennisbanan samtidigt som vi kan skapa och utveckla relationer med näringslivets representanter. I vårt sociala hållbarhetsarbete använder vi de globala målen för hållbar utveckling som guide med fokus på Mål nr 3 – Hälsa och välbefinnande, Mål nr 5 – Jämställdhet och Mål nr 17 – Partnerskap och genomförande. Dessa värderingar delar vi med arrangör och övriga partners vilket skapar trygghet i vår investering. Tillsammans ser vi framemot två härliga veckor i Båstad”
Emilie Condrup Masior – Head of ESG and Communication

Eleda Group är en expansiv koncern med fokus på anläggnings-, entreprenad- och servicetjänster inom infrastruktur. Koncernen verkar via regionala bolag i flera regioner i Sverige, förnärvarande Akeab, Mark & Energibyggarna, Salboheds Bygg & Anläggningstjänst, JVAB, One Nordic och Craftor som alla har en liknande affärsmodell och operationellt fokus. Företagskulturen präglas av en stark entreprenörsanda och bolagen arbetar självständigt i kompletterande geografier med målet att vara en ledande aktör i sin respektive regionala marknad. Eleda Group, som har sitt huvudkontor i Stockholm, har omkring 2200 medarbetare och en omsättning om drygt 8 miljarder kronor under 2020.

Eleda Group ägs av Altor och en bred grupp nyckelpersoner i koncernen.

Information:
Nordea Open i Båstad är ett av Sveriges äldsta och mest välbesökta idrottsevenemang, och därtill en central mötesplats för näringslivet kring viktiga frågor. Sedan starten 1947 har tävlingen vuxit och blivit en av de starkaste och mest populära grustävlingarna på touren. Nordea Open är ett tvåveckorsevenemang och omfattar såväl dam som herrsingel och dubbel. 2021 börjar tennistävlingarna med WTA tävlingen (damer) vecka 27, följt av ATP-tävlingen (herrar) vecka 28.

För ytterligare information:
Christer HultTournament Director Nordea Open
Tel: 073-433 68 01

Emilie CondrupHead of ESG and Communication Eleda Group
Tel: +46 70-828 04 66