PRESSRELEASE

C MORE & SPORTKANALEN SÄNDER NORDEA OPEN

Facebook
Twitter
LinkedIn

C More har säkrat rättigheterna till sommarens tennisfest i Båstad där de två internationella tennistävlingarna Nordea Open WTA och Nordea Open ATP ingår. Både dam- och herrturneringen omfattas vilket ger den svenska tv-publiken chansen att än mer bekanta sig med våra blivande svenska tennisstjärnor samt även de mer etablerade namnen från svensk och internationell tennis.

– Vi är jättestolta att kunna presentera samarbetet med C More som sänder samtliga tävlingar på WTA-touren, inklusive WTA-finalen. Nu har alla tennisintresserade möjligheten att se ATP & WTA tävlingen Nordea Open i C More och Sportkanalen säger Christer Hult, turneringsansvarig för Nordea Open

Gruset i Båstad lockar grusspecialister från hela världen och tillsammans med turneringens arbete med att hitta nya spännande spelare ger det tävlingen en unik sammansättning av etablerade namn och nästa generations tennisstjärnor.

– På ATP sidan så är vi i dialog med ett flertal mycket intressanta spelare. Ifrån Norden så har vi den högt rankade Casper Ruud, den mycket talangfulla finska Emil Ruusovouri samt dansken Holger Rune som varit rankad etta på juniorsidan. Dessa ställs mot flera mycket intressanta världsspelare Vi är jättenöjda med spelarrekryteringen så här långt och det kommer helt klart bli en mycket intressant tävling, säger Magnus Norman, sportchef för Nordea Open.

– Startfältet för WTA kommer att spikas närmare turneringen eftersom vi ligger andra veckan i Wimbledon. Vi har 6 Wildcards att dela ut så vi kommer få se ett gäng med svenska spelare i tävlingen och det vore väldigt roligt om någon av dom kunde få sitt genombrott på den stora scenen här i Båstad, säger Sofia Arvidsson, Tournament Director för WTA-veckan.

Sändningstider
Sportkanalen
Nordea Open WTA
Final lördag 10 juli kl. 16.00
 
Nordea Open ATP
Semifinaler lördag 17 juli kl. 13.00
Final söndag 18 juli kl. 14.00
https://www.sportkanalen.se/
 
C More (stream)
Övriga matcher som spelas på centercourten sänds på C More

För ytterligare information:
Christer Hult – Tournament Director
Tel: 073-433 68 01

Ludvig Ternstedt – Press & PR ansvarig sport på TV4 & C More
Tel: 073-07 80 700

Information:
Nordea Open i Båstad är ett av Sveriges äldsta och mest välbesökta idrottsevenemang, och därtill en central mötesplats för näringslivet kring viktiga frågor. Sedan starten 1947 har tävlingen vuxit och blivit en av de starkaste och mest populära grustävlingarna på touren. Nordea Open är ett tvåveckorsevenemang och omfattar såväl dam som herrsingel och dubbel. 2021 börjar tennistävlingarna med WTA tävlingen (damer) vecka 27, följt av ATP-tävlingen (herrar) vecka 28. För mer information om turneringen läs här www.nordeaopen.se