BÅSTAD JULI 7-20 2025

Fjärdeseedade Navone klar för kvartsfinal

Fjärdeseedade Navone klar för kvartsfinal

Dag 4 på Nordea Open i Båstad öppnade med match mellan indiern Sumit Nagal, värld nummer 68, och argentinaren Mariano Navone, värld nummer 36. Nagal söker sin andra ATP Tour-kvartsfinal och siktar på att bli den första indiska kvartsfinalisten i denna turnerings historia. Navone gör sin debut i Båstad och med smeknamnet ”La Navoneta” är han topp 4-seedad i en ATP Tour-turnering för första gången och hoppas kunna bygga vidare på det.

Matchen började under blåsiga och kyliga förhållanden. Navone bröt först och vann setet med 6-4 efter en beslutsam återhämtning från Nagal.

Det tredje gamet i andra setet var det längsta och kändes som matchens mest avgörande. Navone fick det mycket behövda breaket och ledde snabbt med 2-1. Det tog inte lång tid för honom att hålla och serva hem matchen till vinst med 6-4, 6-2.

I sitt tal efter matchen sa Navone: ”Jag var lite nervös. Den här platsen är så, så trevlig att jag hoppas prestera bra i mina nästa matcher.”

Den 23-årige argentinaren Navone kommer härnäst att spela mot vinnaren av eftermiddagsmatchen mellan britten Cameron Norrie och den tidigare världsettan Rafael Nadal.