Skatov överraskade mot Griekspoor

Skatov överraskade mot Griekspoor

Den andra matchen på torsdagen spelades mellan den tredjeseedade Tallon Griekspoor och turneringskvalificerade Timofey Skatov där Skatov vann med 1-6, 6-3, 6-4.

Griekspoor bröt i första gamet av första setet och satte sig i en ledande position på bara 9 minuter genom att gå upp till 3-0. Den unge kazaken fick endast ett game innan Griekspoor stängde setet med 6-1. Som 27:a p världsrankingen gör han sin debut i Båstad och siktar på att bli den första holländska Båstad-kvartsfinalisten sedan de Bakker 2013.

I början av andra setet var det Skatov som först drog nytta av Griekspoors ofrivilliga fel. Holländaren verkade tappa fokus en aning med några felaktiga smasher och volleys. Skatov verkade fokusera och höjde sitt spel avsevärt. Kazaken vann setet med 6-3 och tog matchen till ett avgörande set. Timofey Skatov, en tidigare världsetta bland juniorer, söker sin första kvartsfinalseger på ATP-touren.

Det avgörande setet var på serve fram till det femte gamet där Skatov bröt Griekspoor, vilket ledde till att holländaren fick en varning för racketsmissbruk. Utbrottet verkade ha en positiv effekt då Griekspoor bröt tillbaka direkt. Matchen var perfekt balanserad vid 30-30 och 4-4 när Griekspoor slog en i nätet följt av ett dubbelfel, vilket gav kazaken ett viktigt break. Skatov servade sedan hem matchen med ett ess på 2 timmar och 9 minuter.

Timofey Skatov kommer nu att möta vinnaren av den helportugisiska matchen mellan Henrique Rocha och Nuno Borges senare idag.