Norrie utmanade men Nadal vidare till kvartsfinal

Norrie utmanade men Nadal vidare till kvartsfinal

Dagens tredje match på centrecourten innehöll den före detta brittiska ettan Cameron Norrie möta den tidigare världsettan Rafael Nadal. De två hade mötts fem gånger tidigare med Nadal i ledning 4-1.

Det var spanjoren som vid 3-3, 15-40, fick de första av tre breakbollar. Norrie räddade den första med en smash och den andra med en lång serveretur. Nadal lyckades knipa breaket på tredje försöket och han följde snabbt upp med ett viktigt eget servegame för att vinna första set med 6-4.

Rafael Nadal, 38, tidigare världsetta, nuvarande världsrankad 261, från Spanien. Nadal deltar i Båstad för första gången sedan han vann där 2005 och tog sin åttonde av 92 tour-titlar under sin lysande karriär.

Den femteseedade britten kommer från en bra säsong. Han söker sin andra grusvinst över en tidigare världsetta efter att ha besegrat Carlos Alcaraz i finalen i Rio de Janeiro 2023.

Det andra setet började med att Nadal föll då hans fot fastnade i gruset. Läkarteamet kallades kortvarigt in för vad såg ut som lite skrapsår på axeln. Det följde en liten nedgång i hans spel som Norrie utnyttjade och bröt tidigt för att gå upp i ledning med 4-1. Men Nadal ger aldrig upp. Han bröt tillbaka och vann de kommande fem gamen för att till slut vinna setet och matchen med 6-4, 6-4.

Rafael Nadal, ansedd som den bästa genom tiderna på grus, möter kvalspelaren från Argentina, Mariano Navone, i fredagens kvartsfinal.

Dagens stilstudie – Backhand