BÅSTAD JULI 7-20 2025

Finalklart i Båstad

Finalklart i Båstad

Vilken semifinaldag vi fick i Båstad. I strålande solsken och inför mycket folk inleddes dagen med en läskigt jämn och rafflande batalj mellan Martina Trevisan och Louisa Chirico. Det krävdes tre jämna set, som alla var lika jämna som långa, för att en segrare skulle kunna koras och det var italienskan som drog det längsta strået.

Trevisan, som har med sig hunden till Båstad, lyckades hitta ett sätt att vinna och är därmed klar för lördagens final. I den andra matchen möttes Ann Li och 2021 års vinnare Nuria Parrizas Diaz och även denna bjöd på hög kvalitet och böljande spel. Amerikanskan var dock aningen stabilare och kunde vinna i två raka set, 6-4, 6-4.

Därmed väntar en final mellan Martina Trevisan och Ann Li, två debutanter i Nordea Open. Även dubbelsemifinalerna har spelats i sommarvärmen. På bana 1 besegrade Carle och Riera, från Argentina, Gleason och Starodubtseva från USA och Ukraina. De kommer möta Plipuech/Tsao som vann sin semifinal över Santamaria/Zarazua.

Samtidigt fortsätter Rafael Nadal-febern i Båstad och vi kan konstatera att spanjoren inte ligger på latsidan. Två rejäla träningspass har han hunnit med denna fredag. Först sparrade han mot Mariano Navone i ett par timmar nere på bana två, och nu ikväll har han sparrat med vårt hemmahopp, Leo Borg inne på centercourten.

Nu blickar vi framåt mot lördagens finaler. Det ska komma in ett häftigt oväder enligt prognosen men vi avvaktar morgondagen.

Välkommen till Båstad!

Se deras respektive segerintervjuer nedan.