BÅSTAD JULI 7-20 2025

Brasilianska duon Luz/Matos dubbelmästare i Båstad 

Brasilianska duon Luz/Matos dubbelmästare i Båstad 

På turneringens varmaste dag började den första finalen för dagen mellan det franska paret Manuel Guinard/Gregoire Jacq och det brasilianska tredjeseedade paret Orlando Luz/Rafael Matos. I deras första möte besegrade den brasilianska duon det franska paret med 7-5, 6-4 på 1 timme och 30 minuter.

Guinard/Jacq hoppades kunna lägga till ytterligare en seger till sin 5-1-serie på ATP Tour-nivå under deras debut här i Båstad, där de också ännu inte hade förlorat ett set. Men idag tappade de ledningen och förlorade det jämna första setet med 5-7.

I andra setet siktade Luz/Matos på att öka sin vinstprocent på tour-nivå till 3-1. Tillsammans med Luz hade Matos vunnit alla sina matcher i raka set (W/O. Nadal/Ruud i semifinalerna). De bröt tidigt i andra setet och satte sig själva i en stark position för att serva hem setet och vinna med 6-4.

Detta är tredje året i rad som Matos spelar final i Båstad. Under sitt segertal på banan var Matos full av beröm för Båstad och berömde turneringen med orden: ”Detta är verkligen den bästa 250-turneringen på touren. Det är perfekt. Inget behöver ändras!”