Borges besegrade Nadal – första titeln säkrad

Borges besegrade Nadal – första titeln säkrad

Värmen var påtaglig, både bokstavligen och bildligt. I singelfinalen som varade i 1 timme och 27 minuter vann Nuno Borges sin första ATP-titelseger genom att besegra Spaniens Rafael Nadal med 6-3, 6-2.

Efter sin semifinalseger igår, siktade nu Nuno Borges på att nå en karriärsbästa ranking 42 vilket kommer att realiseras i och med vinsten på söndagen. Han började starkt genom att omvandla 3/6 breakmöjligheter på Nadals serve och vann första set med 6-3.

Nadal, som strävade efter att vinna sin andra Båstad-titel efter att ha vunnit sin första 2005, började serve i andra setet. Dock tog en beslutsam Borges endast 1 timme och 26 minuter för att sätta sig själv i positionen att serva för matchen och avslutade med ett serve-ess.

En mycket känslosam Borges tackade varmt publiken i sitt segertal efter matchen: ”Publiken var så respektfull, även om de alla ville att Rafa skulle vinna.” Han fortsatte att berömma turneringsorganisationen. ”Jag älskar Båstad, första gången i Sverige. Oövervinnerlig.”

Nuno Borges blir nu den andra portugisiska ATP-tourmästaren efter J. Sousa och den andra portugisiska finalisten i Båstads historia efter J. Sousa 2014 (förlust mot Cuevas). En fin avslutning på en ung portugisisk spelares vecka här i den svenska sommaren, i tennisstaden Båstad.