Äntligen har vi öppnat Funktionärsanmälan

Hej.
I år har vi ett nytt system när det gäller funktionärsanmälan. Så här går du tillväga.

1. Klicka in er på länkarna här nedanför. Vill ni vara med båda veckorna klicka in er på både dam- och herrveckan nedan för registrering. Skapa ett konto på sidan du kommer till.

2. För anmälan till Damveckan, klicka på den knappen här nedanför.

3. För anmälan till Herrveckan, klicka på den knappen här nedanför.

KLART!

Funktionärsbeskrivningar Nordea Open

Här ser du alla funktionärspositioner du kan söka. Läs alla beskrivningar och se vilken som passar bäst in på dig både när det gäller ålder och funktion. Den funktion du blir tilldelad blir självklart din huvuduppgift under veckan men du ska vara beredd på att ställa upp för dina kollegor under tävlingstiden och hjälpa till på andra positioner om det behövs. Detta gör att du får lära dig mer och får ett bredare perspektiv av evenemanget. Sammanhållningen blir bättre och du har större chans att träffa ännu fler vänner. Observera att du måste vara tillgänglig alla dagar under den eller de veckor du anmäler dig till.

Ersättning: Förutom en oförglömlig vecka/veckor med nya kompisar och ett stort kontaktnät så får du kläder från Sir of Sweden, måltider som frukost, lunch, fika samt lättare middag vid sena kvällar. Vi erbjuder aktiviteter nästan varje dag som Volleyboll, Stand up Paddle, femkamp, lyxfrukost, avslutningsfest etc, du får tennisbiljetter som du kan ge till nära och kära. När du är ledig är du såklart fri att kolla på så mycket tennis du vill. Efter genomförd vecka/veckor får du ett diplom samt arbetsintyg att ta med till kommande arbetsplatser och som en bra erfarenhet till ditt eventuella CV.

Ackreditering
Din uppgift är att se till så alla spelare, funktionärer, gäster, journalister och partners som är berättigade en ackreditering kan hämta ut den på ett smidigt sätt. Rent praktiskt för vi in deras uppgifter i ett system, fotar dem och skriver ut en badge. Personen bär med sig badgen under turneringen för att få tillträde till arenan och andra ställen som de är berättigade till. I och med denna tjänst är du för många första kontakten med turneringen och du bör vara representativ, stresstålig, noggrann och ha datorvana. Det är en rolig tjänst där du träffar mycket folk i tennisbranschen, allt från spelare till VIP-inbjudna gäster. Eftersom ackrediteringen ligger bredvid Courtesy Desk kommer ni under veckan samarbeta mycket med dem och hjälpas åt med arbetsuppgifterna.
Ålder minst 20 år.

Kommentar från en som jobbat i ackrediteringen: Att vara den första personen som turneringens gäster möter är en rolig och ansvarsfylld utmaning. Oavsett om det är den förstaseedade spelaren eller VD:n för det sponsrande företaget som står på andra sidan disken är målet att se till att personen i fråga inte bara får rätt ackreditering, utan dessutom får ett bra första intryck av turneringen.  Att jobba i ackrediteringen under förra sommaren innebar tre fartfyllda veckor av ansvarstagande, innovativ problemlösning och framförallt många roliga möten med alla turneringsgäster. 

Banledning
Uppdraget passar dig med stor kunskap om hur en tennistävling fungerar, gärna tävlingsledarerfarenhet, bra språkkunskaper, goda ledaregenskaper samt bra ordningssinne. Om en spelare behöver något under en match tar huvuddomaren kontakt med banledningen som löser situationen. En annan uppgift är att se till att omklädningsrummen alltid är snygga och fräscha samt eskorterar spelarna till och från match. Du kommer alltså ha mycket kontakt med spelarna, särskilt före och efter match. Allt eftersom veckan går minskar arbetsbelastningen och då får du vara beredd på att hjälpa dina kollegor inom andra funktioner.
Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat i banledningen: ”Från kvalturneringens start till finaldagen i huvudturneringen är du som banledare lika viktig varje dag. Att spelaren är på plats inför matchstart är något som de flesta tar för givet. Det är nämligen din huvuduppgift som banledare att se till. Det innebär ansvarstagande och punktlighet men framförallt otroligt roliga möten med kollegor, turneringsgäster och givetvis spelare.”

Banservice
Uppdraget passar för dig som tycker om att vara nära tennisen och ge service till spelarna. Du ser till att det finns bollar, dryck och handdukar till spelarna innan de går in på banan och att banan är klar för spel. Även under match ser du till att utrustningen kompletteras om det behövs. Banservicegruppen jobbar nära banledningen och man hjälps åt för att få allt att flyta på. Vill du jobba med detta är det viktigt att du kan tennis och spelets regler, är representativ, kan ta ansvar, är noggrann och snabb. Allteftersom veckan går minskar arbetsbelastningen och då får du vara beredd på att hjälpa dina kollegor inom andra funktioner.
Ålder minst 15 år.

Kommentar från en som jobbat i banservicen: ”Banservice tycker jag är ett väldigt bra jobb. Huvuduppgifterna är att man hjälper till med att utrusta banan innan match och gör i ordning den efter. Vi ska alltid vara beredda på att ställa upp och fixa om det är någonting spelaren eller domaren behöver under matchen. Jag tycker att man ska söka till banservice om man tycker om att kolla på mycket tennis, för det kan man göra hur mycket man vill, för man jobbar egentligen bara precis innan match och efter.
Sedan är det rent allmänt väldigt roligt att jobba på Swedish Open för att vi har en grym gemenskap, vi träffar nya människor, har sociala aktiviteter och lär känna nya människor. Så sök jobb till Swedish Open, men helst banservice för det är bäst.”

Biljettförsäljning
Biljettkontoret är det första intrycket för de flesta av våra gäster. Här arbetar du med att sälja biljetter till båda veckorna, ansvarar för undanlagda biljetter och svarar på biljettfrågor. Du bokar biljetter och skriver ut i vårt biljettsystem. Uppdraget passar dig som är stresstålig, tycker om att möta våra besökare samt har bra ordningssinne. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande uppgifter med kassa- och biljettsystem, men det är inget krav.
Ålder minst 18 år.

 

Kommentar från en som jobbat i biljettförsäljningen: ”Jag rekommenderar verkligen jobbet i biljettkassan. Alla i teamet har en otroligt god sammanhållning och dagligen får man möta trevliga tennisintresserade människor som man vill ge bästa möjliga service till. Ingen dag är lik den andra och det är viktigt att man är glad, flexibel och ger ett trevligt bemötande, då vi i biljettboden oftast är den första kontakten som besökaren har med Swedish Open. Är du utåtriktad, serviceminded och effektiv är biljettförsäljning något av det roligaste du kan göra på Swedish Open!”

Bollkalle
Varje år rekryterar vi ett antal bollkallar som ska serva våra spelare på banan. För att bli bollkalle krävs att du själv har spelat eller spelar tennis, samt har goda tenniskunskaper. För att bli antagen krävs att du är tillgänglig för bollkalleskolan som sker lördag eller söndag under v. 27 Du kommer bli uttagen till en av dessa dagar. Alla som ansöker blir kallade till bollkalleskolan och efter denna görs sedan en uttagning till turneringarna. För att bli antagen som bollkalle krävs att du kan vara tillgänglig varje dag under den turnering du ansökt till. Det är större chans att bli uttagen om du kan vara med både under dam- och herrveckan.

Bollkalleskolan består av information och teori, samt en del då du praktiskt får träna på de olika moment som man måste kunna som bollkalle, t.ex bollrullning, kast och att kunna agera på rätt sätt under en match. Du blir kallad till en av dagarna och det är viktigt att du närvarar under hela bollkalleskolan så att bollkalleledarna får en chans att göra en rättvis bedömning. Om du inte kan medverka under bollkalleskolan har du dessvärre ingen möjlighet att bli uttagen som bollkalle.
För de bollkallar som endast blir uttagna för kvalet är inte garanterade full klädutrustning.
Ålder: 11-15 år.

Kommentar från en som jobbat som bollkalle: ”Att arbeta som bollkalle i Nordea Open är det absolut roligaste jag gjort!! Det är också så häftigt så nära alla världstennisens stjärnor. Man får vara beredd på långa arbetspass, att ta ansvar och dessutom vara en representant för tävlingen, men man får också träffa många nya kompisar och ha jättekul under hela tiden! Man får också med sig många roliga minnen och snygga kläder.. Jag längtar redan till nästa år!!”

Chaufför
Din uppgift är att köra spelare, VIP gäster och sponsorer inom Båstad samt till och från flygplatserna i Köpenhamn och Ängelholm. Som chaufför för tennisveckorna är du den första representanten från turneringarna som många möter och det är därför extra viktigt att du är serviceinriktad och är representativ för turneringen. Ett plus är om du har lokalkännedom och kan prata engelska. Transport är en av de funktioner som öppnar först och stänger sist så det är bra om du är beredd att jobba obekväma tider under stressiga förhållanden. Vår huvudsponsor Mercedes Benz står för bilarna och som chaufför representerar du inte bara Nordea Open utan även Mercedes Benz.

Vi vill att nya chaufförer skall vara 22-65 år och haft B-körkort i minst 3 år.

Kommentar från en som jobbat som chaufför: ”Jag tycker att det är ett spännande jobb, varierande och väldigt underhållande. Man ska gilla att köra bil såklart, men det är även viktigt att man gillar att serva människor. Vi är ibland de första en spelare eller sponsor möter, och därför måste man gilla service. Det är ett härligt gäng man jobbar med och man får chansen att möta många spännande människor! Det är helt klart ett jobb värt att söka! Jag har aldrig haft tråkigt, även om jag har fått köra till Göteborg och hämta en pokal eller till Borås för att hämta en klänning... Sen är det roligt när någon som f.d. statsministern eller Måns Zelmerlöw sitter i bilen. Man har alltid trevliga konversationer med spännande personer!”

Courtesy Desk
Uppdraget passar dig som tycker om att jobba med service. Courtesy Desk finns till för våra sponsorer och VIP- gäster där de kan få hjälp med att beställa biljetter, transport och kvällsarrangemang i Båstad. Vi vill att du är representativ, flexibel, lugn och positiv. Önskvärt är att du kan jobba under båda veckorna. Eftersom Courtesy Desk ligger bredvid ackrediteringen kommer ni under veckan samarbeta mycket med dem och hjälpas åt med arbetsuppgifterna så läs gärna arbetsbeskrivningen även för den gruppen innan du skickar in din ansökan.
Ålder minst 20 år.

Kommentar från en som jobbat i Courtesy Desk: ”Förra sommaren fick jag chansen att vara i Courtesy Desk. Det var två fantastiska veckor som har gett mig väldigt mycket. När man jobbar där får man träffa många intressanta och trevliga människor. I Courtesy ska man finnas tillhands för sponsorerna och VIP-gästerna och se till så att de får en bra upplevelse! För att passa i Courtesy så är det viktigt att man ger god service, är flexibel och gillar att hjälpa människor. Sponsorerna är väldigt viktiga och därför gäller det att man hela tiden gör sitt bästa!

Entrévärd
Du är en av de första personerna våra besökare möter på väg in på arenaområdet. Vi vill att du är representativ och har ett vänligt bemötande samtidigt som att du kan stå emot publiktryck. Du står vid entréerna och scannar biljetterna, har koll på de som går ut och hjälper besökare med eventuella frågor. Det kan ibland vara högt tempo i entrén eftersom köerna stundtals är långa så det är viktigt att du är effektiv samt tydlig i din kommunikation med besökarna.
Ålder minst är 18 år.

Kommentar från en som jobbat som entrévärdar:” Jag jobbade som entrévärd under sommaren och tycker det är fantastiskt roligt. Jag gillar att stå i grinden och möta och prata med gästerna. Passen är bra och man får gott om tid att se tennis, bada eller planera sin dag på annat sätt. Alla främlingar är en vän du inte känner. Le och var glad, ett leende sprider sig och det blir trevligare att jobba. Ett tips är att hålla koll på vilka badgar, brickor och biljetter som gäller som entré. Folk försöker medvetet eller omedvetet att gå in på fel ställen eller " ska bara". Det är också bra att hålla koll på området och ha telefonnummer tillhanda till folk i organisationen och din gruppledare. Är du osäker, fråga!! Allt handlar om service. Blir man trevligt bemött redan i grinden har man gett kunderna en första trevlig upplevelse. Det krävs inte så mycket för att bli bra men kan bli så fel om grindvakten har en tråkig attityd.”

Funktionärsaktiviteter/klädutdelning
Uppdraget passar för dig som är positiv och tycker om att arbeta med människor. Du kommer, tillsammans med dina kollegor och en ledare, dels ansvara för att klädutdelningen inför turneringarna men även att organisera alla funktionärsaktiviteter.

Detta innebär att din uppgift kommer vara att innan turneringen packa upp och sortera alla funktionärskläder samt se till att alla funktionärer får rätt plagg. Då turneringarna väl är igång krävs att du är kreativ och en duktig organisatör som tillsammans med dina kollegor planerar och genomför alla funktionärsaktiviteter. För att passa i denna roll krävs att du är driftig, glad och strukturerad. Arbetstiderna kommer vara varierade och du får vara beredd på att jobba kvällstid vissa dagar eftersom vissa aktiviteter genomförs då.
Ålder minst 18 år.

Funktionärsserveringen
Uppdraget passar för dig som tycker om att arbeta i restaurangmiljö och att träffa många människor då funktionärsserveringen är den plats där alla funktionärer, övrig personal och vissa sponsorer äter alla sina måltider. Du är stresstålig, tycker om att jobba mycket och är inte rädd för att ta i. Du förbereder fika och lunch med allt vad det innebär. Du har koll på vilka som äter och ser till så det är snyggt och rent och framdukat när det är tid för mat.
Ålder minst 14 år.

Kommentar från en som jobbat i funktionärsserveringen:” Jag valde att söka till funktionärsserveringen därför att jag ville möta nya människor, ha varierade arbetsuppgifter under lämpliga tider och fortfarande kunna se tennisen live, men framförallt ville jag ha riktigt roligt tillsammans med många nya vänner. Jag kände att min tid i Båstad och som funktionär i serveringen gav mig allt jag förväntade mig och mer där till. Det var en nyttig och lärorik upplevelse som jag är säker på ger mig mycket i framtiden!”

Kids Park
I barnområdet, som är öppet varje dag, är det full fart hela dagarna. Du ser till att alla barn trivs bland hopptorn, innebandyrinkar, minitennisbanor mm. Du är ansvarsfull, älskar barn, är idérik och har barnasinnet kvar. Hit kommer barn i åldrarna 5 till 12 år. Du ser till att de får en rolig upplevelse och att alla har något att göra. Det kan vara allt från att anordna tävlingar, aktivera barnen och se till så att alla har kul.
Ålder minst 15 år.

Kommentar från en som jobbat i barnområdet: ”Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba just i barnområdet. Man får bra kontakt med många som också arbetar inte bara i Kids Park utan även på andra funktioner. Vi har väldigt roligt och vi tar fram våra barnsidor, tjejer som killar i alla åldrar. Det är bra att det finns så många roliga aktiviteter som erbjuds i barnområdet och det är full rulle hela dagarna. Det är verkligen en upplevelse att få arbeta där, ingen dag är den andra lika och vi skrattar väldigt mycket kan man lugnt säga.”

Läktarvärd
Din uppgift är att se till så våra besökare hittar sin plats på läktaren. Du får svara på många frågor och ansvarar för att miljön är trivsam på läktaren. Egenskaper vi värdesätter är att man är flexibel, pigg och glad samt gillar att ta hand om människor. Du kommer stå på olika ställen runt läktaren och släpper in och ut gästerna före, under och efter match.
Ålder minst 16 år.

Kommentar från en som jobbat som läktarvärd: ”Att jobba som läktarvärd ger först och främst möjlighet att se mycket tennis och det som händer på tennisbanan. Kontakt med publiken är också en betydelsefull och spännande del av jobbet som läktarvärd, och ger värdefull erfarenhet av möten med olika människor. Att bidra till besökarens trevnad och uppskattning av turneringen är en viktig del av funktionen, vilket är en intressant utmaning som gör jobbet som läktarvärd väldigt spännande och roligt.” 

Information
Vi söker dig som vill jobba med information, svara i telefon och ge service till publiken. Du jobbar nära tävlingsledningen och sekretariatet och hjälper även till med spelprogram etc. Du blir en informationscentral dit alla går för att ställa sina frågor och få hjälp med diverse olika saker. Du har servicekänsla och har inget emot att jobba oregelbundna tider.
Ålder minst 20 år.

Kommentar från en som jobbat i receptionen: 

Receptionen passar bra för dig om du:
- tycker det är intressant att möta människor från både när och fjärran
- tycker att ev. problem är utmaningar som skall lösas positivt
- kan fatta relevanta beslut
- är ödmjuk inför den hjälp som finns runt omkring.

Playersvärd/värdinna

Player's Lounge är ett avgränsat område där spelarna håller till när de är på arenan. Här kan spelarna, äta, ladda inför match och koppla av efter sina matcher. Här bokar de även träningsbanor, lämnar tvätt eller bokar restaurangbesök. Positionen i Player's Lounge handlar främst om att ge spelarna och dess coacher en trevlig närvaro på arenan och en service av yttersta världsklass. Players lounge är öppet från tidig morgon tills sista matchen är slutspelad och det är en stor fördel om du är tillgänglig under både herr- och damveckan.

 

Följande egenskaper är bra om du vill arbeta i Player's Lounge:

- Vi ser gärna att du är minst 21 år gammal och har vana av att arbeta med service.

- Det är en stor fördel om du tidigare arbetat på Intrum Stockholm Open eller Swedish Open.

- Positionen kräver att du är stresstålig och handlingskraftig. Du kommer ibland hamna i stressiga situationer där det krävs att du kan hålla huvudet kallt och handla därefter med en fortsatt mycket hög servicegrad.

- Det är viktigt att kunna konversera obehindrat på engelska och även förstå engelska med diverse brytningar. Det är även en stor fördel om du talar andra språk, men det är inget måste.

Kommentar från en som jobbat i Players tidigare: ”Jobbet i Players ställer stora krav på dig som person, men det är också det som gör jobbet så himla roligt! Man hamnar ibland i ganska knepiga och stressiga situationer som man måste kunna lösa snabbt och med en väldigt hög servicenivå vilket är väldigt lärorikt. Det är verkligen ett jättekul gäng att jobba med och så mycket som jag lärt mig om service under dessa veckor tror jag det skulle ta minst ett år att lära mig någon annanstans. Så, ta chansen och ansök! Det är de roligaste veckorna på hela året och du kommer inte ångra dig!! Vi kanske ses;)”

Pressassistent
Vi söker dig som vill jobba med service för de journalister som är på plats under evenemanget. Du har servicekänsla och har inget emot att jobba oregelbundna tider då vårt presscenter ofta är öppet till sent på kvällen. Du hjälper våra journalister med allt vad de behöver, du arkiverar artiklar om evenemanget eller skriver och översätter något själv. Arbetsuppgifterna varierar mellan högt och lågt och det gäller att du är prestigelös men initiativrik.
Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som varit pressassistent: ”Som pressassistent ska du inte missa någonting från turneringen! Du ska vara med om allt som händer och allt som skrivs… De som man känner bara som ett namn i tidningen bakom foton eller artikeln, de som är bara ett ansikte i tv kommer att vara med och du ska jobba med dem. Vi är de som har koll, information och är alltid en steg före… Det är ett underbart gäng, positiv stämning och i full fart hela tiden! Har du aldrig jobbat i pressen? Det gör inget! Men du måste tro på dig själv!
Vill du lära dig någonting nytt och veta vad som händer bakom kulisserna på Nordea Open är pressen mitt första val!”

Sekretariat
Uppdraget passar för dig med mycket god kunskap om tennisadministration, goda språkkunskaper och IT-kunskaper. Tävlingssekretariatet fungerar som front- och backoffice till Supervisors, Referee och huvuddomare och hanterar bland annat spellistor, match-, resultat- och spelarinformation internt, till publik, via storskärm och web. Sekretariatet fungerar också som en central som håller reda på allt som rör tävlingsspelet och koordinerar med övriga funktioner. Hit kommer även spelarna när de ska hämta prispengar så det är viktigt att du är en noggrann person.
Ålder minst 20 år.

Servicegruppen
Din arbetsuppgift är att se till att evenemangsområdet blir en trivsam plats för spelare, sponsorer och publik. Detta gör du genom att hjälpa till att hålla snyggt på området vilket innebär städning och sopning. Du sköter också utdelning av dagsprogram och alla tidningsmagasin. Det är ett fysiskt jobb där man är ute hela tiden samt att man bär en del i form av sopsäckar, tidningar etc. Man hjälper också de olika grupperna vid tex leveranser med bärhjälp eller hjälpa till där det behövs.
Ålder minst 14 år.

Kommentar från en som jobbat i servicegruppen: ”Det positiva med jobbet är att man är på tennisanläggningen hela veckan, kan kolla på lite tennis ibland och får jobba ihop med vänner. Man hjälper bl.a. till med att tömma soporna och städar hela området, både före, under dagen och efter dagen. Du får röra dig mycket och du lär dig snabbt var saker och ting finns och vad som behöver göras. Är du ny, alltså första året du söker till Nordea Open tycker jag definitivt att du ska söka denna position. Det är ett mycket enkelt jobb och du får också inte bara hjälpa till, utan också en upplevelse och en god gemenskap! - Du kommer inte ångra dig!” 

Tekniker
För att söka denna tjänst krävs att du har bra kunskap om datorer och IT. Dina arbetsuppgifter blir att installera och avinstallera datorer, skrivare, nätverk, telefoner och tv-monitorer inom evenemangsområdet. Du är stresstålig och serviceinriktad och börjar jobba v. 27. När tävlingen väl dragit igång finns det inte alltid så mycket för teknikerna att göra så då kan du få hjälpa till på andra funktioner.
Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat som tekniker: Att jobba som tekniker under Nordea Open innebär väldigt varierande arbetsuppgifter, ingen dag är den andra lik. Man jobbar mot både organisationen, publiken, sponsorerna och spelarna. Det är ett utmanande och stimulerande arbete som aldrig blir tråkigt. Uppgifterna kan bestå av allt från att installera datorer och kopiatorer till att bygga nätverk. Det är ett väldigt socialt arbete och du träffar många olika människor vilket gör upplevelsen ännu roligare.

Värd/värdinna
Vi söker dig som vill jobba med service för våra sponsorer samt publik. Som värd/värdinna hjälper du till i våra sponsorlounger eller som extra hjälp på våra företagsdagar. Du är representativ och gillar att ta hand om människor. Ena dagen kan du stå vid sponsorloungen, andra dagen är du ute på en tennisclinic och ser till så att sponsorerna har det bra eller så står du vid hedersläktaren och har hand om in- och utsläpp för våra hedersgäster. Ibland kan du även få hjälpa till vid entréerna när det behövs. Du kommer stå på positioner där det är stort tryck och där det krävs pondus att neka de som vill komma in men som inte har behörighet. Det kommer många frågor från våra besökare som vi vill att du bemöter på bästa sätt.
Ålder minst 20 år.

Kommentar från en som jobbat som värd och värdinna: ”Att vara värd är ett varierat uppdrag. Ena stunden är man värd på hedersläktaren och andra stunden är man värd för sponsorerna på VIP läktaren. Detta innebär att man träffar många trevliga människor från både idrottsvärldens och svenska näringslivet och ser till att de alla får en maximal upplevelse vid besöket. Arbetet var välorganiserat och gemenskapen med de andra värdarna är väldigt givande.”

Back to top button