BÅSTAD 8-21 JULI 2024

SOFIA SERVAR – TACK JOHANNA

Facebook
Twitter
LinkedIn

I lördags meddelande Johanna Larsson att hon lägger sin racket på hyllan. Vi har många minnen ihop tack vare tennis och tänkte titta tillbaka på några. Ibland var Johanna så trött på mig:

…och jag på henne:

Men vi fick vara med om mycket rolig ihop. Bla vann vi en WTA-titel i dubbel i Quebec tillsammans:

Vi vann många Fed Cup matcher ihop:


…och fick möta det kanske svåraste av alla lagen på bortaplan, Lag USA:


Men frågan är om inte Johanna njöt mest av gången då hon tog vad jag tror var hennes bästa seger , Li Na som då var nummer 10 på rankingen. Jag sitter och hejar på läktaren i Miami och Johanna vinner i tre set. Glad över vinsten ställer jag mig upp och jublar. Då vänder sig en dam om och frågar mig: Var det din dotter som spelade? (Mmmm fick henne när jag var 4 år…….). Jag åkte direkt hem och köpte ny ansiktskräm….

Dock tror jag nog att Johannas absoluta höjdpunkt i karriären var WTA-titeln på hemmaplan här i Båstad, svårslaget. Johanna kan vara stolt över sin karriär och jag är säker på att nästa kapitel kommer bli minst lika bra där ”vanliga” livet ska börja ihop med sin Amanda. 

*****
På tal om att avsluta sin karriär så gjorde även Maria Sharapova det förra veckan. Imponerande karriär och det är även imponerande att hon under sin karriär inte slagit sönder ett enda av sina racketar. Höll sitt humör i styr eller så berodde det på att Marat Safin som spelade med samma racketmärke slog sönder racketar åt dom båda. Vad jag har hört slog Mr Safin sönder runt 40-talet racketar per säsong….

*****
Tiden får fort och det är snart bara fyra månader kvar till Nordea Open. Den 6 Juli är det dags för damveckan. Om vi tar en titt på dom svenska spelarna så är det roligt att se Rebecca Peterson tillbaka på touren. Rebecca drabbades av ett virus i Australien och har fått ta lite tid att återhämta sig och spelar denna veckan i Monterrey, Mexico. Susanne Celik inleder sin säsong med en 15 000 dolllars tävling i Monastir och Caijsa Hennemann är med i Heraklions 15 000 dollars tillsammans med Fanny Östlund. Där har vi även 4 stycken svenska tjejer i kvalet, skoj.

Vi håller tummarna för allihopa!

Karta: Google

SOFIA SERVAR – TACK JOHANNA