BÅSTAD 8-21 JULI 2024

PRESSRELEASE

Nordea Open är stolta över att presentera Technogym som en ny Partner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Genom avancerad teknik och expertis inom fysisk träning har Technogym i årtionden hjälpt idrottare att förbättra sina prestationer. Företaget är idag stolt partner till några av världens främsta idrottare och idrottslag, och har under flera år varit officiell leverantör av träningsutrustningen till de Olympiska Spelen.

Kopplingen mellan Technogym och tennisvärlden är stark och väl etablerad genom samarbeten med stjärnor som Rafael Nadal, Casper Ruud, Jannik Sinner och många fler. Technogym har också blivit vald som officiell leverantör till flera av de mest ansedda internationella tennisturneringarna, inklusive Nitto ATP Finals, Davis Cup, Australian Open 2024, Italian Open och Olympiska spelen i Paris 2024 som kommer att hållas på Roland Garros.

”Tennis har alltid varit en fokussport för Technogym, och vi har haft förmånen att samarbeta med flera framstående tennisspelare genom åren. I Norden har vi exempelvis ett samarbete med Casper Ruud som vi är stolta över, och vi är särskilt glada över att han kommer att delta i årets Nordea Open. För oss är det viktigt att våra partners delar våra värderingar, och vi anser verkligen att Nordea Open gör det.

Turneringen är en av årets häftigaste sportevenemang, världsklassig tennisupplevelse och mycket uppskattad av spelarna, vilket bland annat också bekräftas av utmärkelsen som ”Tournament of the Year 2023”. Vi ser fram emot detta partnerskap och att tillsammans skapa en turnering av högsta kvalitet i sommar,” säger Alexander Hed, VD på Technogym Sverige.

“Vi är glada och stolta att välkomna Technogym som en ny Partner till Nordea Open. Technogym är en ledande aktör inom fysisk träning vilket ligger oss varmt om hjärtat då vi jobbar med professionella idrottsutövare. Genom vårt samarbete kommer vi kunna ta del av Technogyms expertis för att än mer ta hand om spelarnas behov inför och efter match,” säger Sara Bergh, Operation Manager på Nordea Open.

Presskontakt:
Kjell Olav Engen
, CMO Technogym Nordics
kjell.olav.engen@qicraft.no

Sara Bergh, Operation Manager Nordea Open
sara.bergh@arenabastad.se
Tlf: 0734-336805

Nordea Open i Båstad är ett av Sveriges äldsta och mest välbesökta idrottsevenemang, och därtill en central mötesplats för näringslivet kring viktiga frågor. Sedan starten 1947 har tävlingen vuxit och blivit en av de starkaste och mest populära grustävlingarna på touren. 2023 röstades båda tävlingarna fram som ”Tournament of the year” av spelarna. Nordea Open är ett tvåveckorsevenemang och omfattar såväl dam- som herrsingel och dubbel. 2024 börjar tennistävlingarna med WTA-tävlingen (damer) vecka 28, följt av ATP-tävlingen (herrar) vecka 29. För mer information om turneringen läs här:
https://nordeaopen.se/