BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Svenskduon får Wild Card – Björklund & Peterson spelar i Båstad

Svenskduon får Wild Card – Björklund & Peterson spelar i Båstad

Svenska tennisfans får återigen se Rebecca Peterson spela på hemmaplan när hon och sverigeettan Mirjam Björklund tilldelas varsitt Wild Card till Nordea Open WTA i sommar.

– Rebecca har under flera år varit våran ledande stjärna på damtouren. Två titlar i singel har det blivit och en högsta ranking på 43. Har dragits med flera skador under året och ej kunna spela på den nivån hon vill. Vi vet ju att en skadefri Rebecca skulle kunna slåss om titeln i Båstad, säger Tournament Director Sofia Arvidsson.

Trots att spelarna har deltagit i Båstad flera år så har dessa två spelare ännu inte mött varandra i tävlingssammanhang, det kanske ändras i årets upplaga.

– Mirjam har varit och nosat på topp 100 ett år gånger men fick ta ett skadeuppehåll efter att ha kvalat in i Us Open förra året. Det bor en hög högsta nivå i Mirjam som har slagit topp-30 spelare. Mirjam älskar spela i Båstad och får hon bara vara på topp fysiskt kan hon hota alla i startfältet, fortsätter Sofia Arvidsson.

Missa inte att se våra svenska spelare utmana världen på hemmaplan. Tack vare vår partners är det fri entré WTA tävlingen. Vi ses väl i Båstad i sommar?