BÅSTAD 8-21 JULI 2024

PRESSRELEASE

Sensationen Sinner till Båstad

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nordea Open gläds att meddela att världstvåan Jannik Sinner spelar i Båstad i sommar.

Jannik Sinner, den karismatiske italienaren, har imponerat med en framstående start på säsongen, med starka prestationer i samtliga tävlingar han deltagit i. Höjdpunkten är utan tvekan hans seger i Australian Open, där han säkrade sin första Grand Slam-titel vid blott 22 års ålder.

Hans närvaro vid Nordea Open stärker turneringens ställning som ett av de mest eftertraktade evenemangen inom tennisvärlden och bekräftar Båstads position som en magnet för världsklasspelare inom tennisen.

Christer Hult, Managing Director, om nyheten att Jannik Sinner är klar för sommarens turnering.
– Att han kommer till Båstad i sommar är ofattbart egentligen. Han har en otrolig kapacitet och jag tror att han kommer bli nummer ett så småningom. Vi är självklart nöjda och han är peppad på att komma hit.

Magnus Norman, Tournament Director, fortsätter.
– Det är enormt kul att han kommer. Man får nypa sig i armen över att han valde Båstad före andra tävlingar som går samma vecka, då han är en av de hetaste idrottarna i världen. Han är trevlig, ger alltid 100 procent och vi ser verkligen fram emot att se honom i Båstad.

Nordea Open är glada över att kunna presentera en imponerande startlista inför årets tävling. Tävlingen, som hyllades som ”Tournament Of The Year” av spelarna år 2023, kommer att inkludera namn som Andrey Rublev, Casper Ruud och Jannik Sinner bland topp tio. Med en imponerande lineup ser vi fram emot att välkomna detta världsklassfält till Båstad i sommar och fortsätta att erbjuda våra fans tennisupplevelser utöver det vanliga.

Redan nu märker vi av ett betydande intresse för biljetter, och vår ambition är att överträffa förra årets publikrekord. Med en sådan högkalibrig turnering och ett ökat publikintresse ser vi fram emot att skapa en oförglömlig upplevelse för alla tennisfans.

Vi ses väl i Båstad i sommar?