BÅSTAD 8-21 JULI 2024

PRESSRELEASE

Rafael Nadal spelar Nordea Open

PRESSRELEASE

Rafael Nadal spelar Nordea Open

Den spanska tenniskungen Rafael Nadal kommer att spela Nordea Open, Båstad, i sommar. Den tidigare världsettan har inte mindre än 22 Grand Slam-titlar, 92 ATP-titlar, två OS-guld och en Davis Cup-buckla hemma i prisskåpet. Senast Rafael Nadal gästade Båstad var 2003, 2004 och kom sedan att 2005 ta hem titeln när han finalbesegrade tjecken Tomas Berdych.

Turneringens VD, Christer Hult, beskriver detta som: ”Det är väldigt stort att en av de bästa tennisspelarna genom tiderna spelar Nordea Open. Vi har sedan många år en bra relation och har en löpande kontakt. I år passade det bra med hans förberedelser inför OS i Paris.”

OS i Paris spelas på Roland Garros och tennisturneringen börjar den 27 juli.

Hult fortsätter: ”När jag fick reda på att Rafa inte skulle spela Wimbledon, att han planerade att spela OS, såg jag en möjlighet och tog återigen kontakt med hans manager. Det tog bara en vecka av telefonsamtal och diskussioner innan vi kom fram till att både han och hela hans team ser fram emot att komma tillbaka till Båstad.”

Rafael Nadal säger i en skriftlig kommentar: ”Jag är glad över att kunna spela i Båstad i sommar där jag vann en av mina första ATP-titlar. Jag har fina minnen därifrån och ser verkligen fram emot att komma tillbaka och få spela inför de svenska fansen.”

Nadal tilldelas ett wildcard och kommer att vara oseedad, vilket innebär att han spelar sin första match redan måndag eller tisdag den 15-16 juli.

”Vi räknar med ytterligare ökad efterfrågan på biljetter för att se världsstjärnan”, konstaterar arrangören.

Biljettförsäljningen har varit rekordstor i år. I slutet av februari hade det sålts lika många biljetter som i mitten av maj förra året. När det sedan blev klart att världsettan Jannik Sinner skulle komma till Båstad, sköt biljettförsäljningen i höjden trots att tävlingen i stort sett redan var slutsåld från torsdag till och med söndagens final. Världssexan Andrey Rublev och världssjuan Casper Ruud är också klara för sommarens stjärnfyllda startfält.

Enligt Christer Hult innebär Rafael Nadals deltagande ett betydelsefullt lyft både för turneringen och Båstad som destination. Fastighetsbolaget, Båstadtennis och hotell AB, som är tävlingens ägare, sätter stort värde på att få hit honom och har i allra högsta grad bidragit till att göra detta möjligt. Dessutom har sponsorer och privatpersoner med stort hjärta för tennis också bidragit till att detta kan hända.

”På grund av det starka startfältet och att en av de största tennisstjärnorna genom tiderna spelar Nordea Open, kommer Båstad att få stor exponering och uppmärksamhet globalt. Det kommer bli en fantastisk tennisfest i sommar,” avslutar Hult.

Nadals engagemang i turneringar säkerställer betydande global uppmärksamhet, vilket framhäver hans status som en av de mest inflytelserika och populära tennisspelarna världen över.

Utöver sverige där Nordea Open sänds 8-21 juli på TV4 Play, TV4 Tennis och TV4 Sportkanalen sänds Nordea Open sänds i +90 länder med uppskattingsvis 40-50 miljoner tittare.