BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Putintseva semifinalklar

Putintseva semifinalklar

I den tredje kvartsfinalen för dagen spelade den andraseedade kazakiskan Putintseva mot spanjorskan Bolsova som fick en stark start på centercourten. Putintseva verkade bekymrad med sitt spel, och hamnade i underläge från start. Bolsova spelade säker tennis, vilket frustrerade Putintseva. Spanjorskan tog sina chanser och spelade till sig en 5-1 ledning och kunde sedan stänga det första setet med 6-2 efter 40 minuter.

Andraseedade Putintseva tog ett steg in i banan och kämpade till sig en 3-1 ledning i det andra setet, i hopp om att ta kvartsfinalen till ett avgörande set. Den drömmen varade inte länge, då Bolsova breakade tillbaka till en 4-3 ledning och bara 8 bollar från en plats i semifinalen. Kazakiskan spelade defensivt väldigt bra och hade bra känsla på sina stoppbollar och tog kammade till slut hem andra set med 7-2 tiebreak. 

Det tredje setet var en kamp från start till slut, efter långa dueller och många knytna nävar – vann tillslut Putintseva det avgörande setet med 6-4 och kommer att spela semifinal i Båstad på fredagen.