BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Gonzalo Escobar / Aleksandr Nedovyesov mästare i Båstad

Facebook
Twitter
LinkedIn

Det var det det ecuadorianska och kazakiska paret Escobar/Nedovyesov som var mest aggressiva från start, vilket omedelbart satte press på Rafael Matos och Francisco Cabral. 2022-års mästarens kraftfulla cross court-forehand kunde inte hindra Escobar och Nedovyesov från att ge svar på tal på banan. De erövrade det första setet oemotsagt med 6-2.

Paret som tog sig till finalen i ’s-Hertogenbosch vid sin debut som par tidigare i år, lämnade inget andrum för sina rivaler. Med en starkare spelplan seglade de mot sin första titel. När molnen såg allt mer hotfulla ut vid ställningen 5-2, höjde Gonzalo Escobar och Aleksandr Nedovyesov sin nivå ännu en gång för att avsluta matchen med 6-2.

Under troféceremonin berömde den tidigare mästaren Rafael Matos, även om han var besviken över sin prestation för dagen, sina motståndares spel. Glad över att vinna sin titel på första nivån, glömde Nevodyesov nästan att hämta sin trofé på vägen för att erbjuda vinnarens champagneflaska till sitt lag. Men efter en snabbt ärovarv på bana nr 1 var det bara leenden för det Escobar/Nedovyesov.

Gonzalo Escobar / Aleksandr Nedovyesov mästare i Båstad