BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Casper Ruud semifinalklar i Båstad

Facebook
Twitter
LinkedIn

Världsfyran Casper Ruud besegrade Österrikes Sebastian Ofner i raka set med 6-3 6-4. Turneringens förstaseedade säkrade en plats i Nordea Open-semifinalen där han möter Lorenzo Musetti på lördag.

Efter en kort regnperiod kom Casper Ruud tillbaka in på centercourten efter sin övertygande vinst över Alexander Shevchenko i den andra omgången. Roland Garros-finalisten var inställd på att slåss mot Österrikes Sebastian Ofner, 58:a på världsrankingen, för ett första möte på ATP Touren.

Casper Ruud fick en övertygande start. Båda spelarna höll sin serve till 3-2 när Ruud spelade till sig tre break-bollar. Ofner lyckades rädda det första försöket med en vacker stoppboll från backhandsidan. Det krävdes sedan flera försök för norrmannen att knäcka sin motståndare. Han lyckades på sitt fjärde försök till norska supportrars stora glädje i publiken. Ruud säkrade första set 6-3.

Ofner kämpade för att hänga med i Ruuds intensitet som var ihållande även i andra set. Österrikaren släppte ett tidigt break som var mer än tillräckligt för Ruud att kryssa igenom. Favoriten Ruud säkrade en solid seger för att boka sin biljett till Nordea Open-semifinalen med slutresultatet 6-3 6-4.

Tidigare under dagen besegrade Lorenzo Musetti en annan österrikare i lottningen, kvalvinnaren Filip Misolic. I vad som lovar att bli en spännande semifinal på lördag kommer Lorenzo Musetti och Casper Ruud att slåss om en plats i Nordea Open-finalen.