BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Björklund vann tisdagens första Svenskmöte

Björklund vann tisdagens första Svenskmöte

I tisdagens första helsvenska match i singel möttes Sverigetvåan Mirjam Björklund mot Sverigefemman Jacqueline Cabaj Awad på centercourten i Båstad. I strålande sol och med svenskt stöd i publiken tog Björklund en stabil ledning med 4-0 i första set. Cabaj Awad spelade upp sig i slutet av det första setet men Björklund var för stark och kunde stänga det första setet självsäkert med 6-1. 

Björklund, som nu är rankad 136:a på världsrankingen, slog två serve-ess i rad för att öka sin ledning till 3-0 i andra setet. Björklund fortsatte ånga på och tog sig komfortabelt till 5-2, men Cabaj Awad gav sig inte – hennes slägga till forehand slog stenhårda vinnare som satte press på sverigetvåan. Cabaj Awad kämpade in i det sista och spelade upp sig till 4-5, men Björklunds vinnarskalle lyste igenom på centercourten och hon höll sitt servegame till ett vinnande 6-4 i det andra setet.

Björklund är den första svenskan som går vidare i årets damtävling, och kommer nu att ställas mot den förstaseedade Emma Navarro. Björklund och amerikanskan Navarro möttes i finalen i W100 Ilkley för bara 3 veckor sedan på gräset i England, där Björklund tog hem sin första 100k-titel för karriären.