BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Porsche Sverige går in som huvudsponsor till tennisveckorna i Båstad 2021 till 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
-”Vi är naturligvis väldigt glada att få samarbeta med Porsche som är ett prestigefullt och värdeladdat varumärke. Porsche ligger i framkant när det gäller elektrifieringen vilket är helt i linje med Nordea Opens strävan att bli ett mer hållbart evenemang. Tillsammans med Nordea och övriga partners så har vi en mycket stark partnerfamilj där vi säkerställer utvecklingen av evenemanget och mötesplatsen Båstad”, Christer Hult, Tournament Director.

– Som huvudsponsor för Nordea Open blir vi en stolt partner till ett av Sveriges mest anrika och välbesökta idrottsevenemang, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Tennisveckorna i Båstad är en betydelsefull knutpunkt som samlar världseliten i tennis, näringslivet och en betydande del av vår målgrupp som är sommargäster i regionen.

Porsche i Sverige – 70 år av körglädje

Det svenska Porsche-nätverket består idag av tio toppmoderna Porsche Center och tre Porsche Service Center som servar en av Sveriges mest entusiastiska kundgrupper. Den aktiva vagnparken omfattar över 30 000 bilar och en stor andel klassiska modeller syns fortfarande på vägarna under sommarhalvåret.

De senaste 20 åren har Porsche utvecklats från en nischad sportbilstillverkare till en allt större aktör inom bilindustrin. Under perioden har flera nya och framgångsrika bilmodeller lanserats; Cayenne, Panamera, Macan och Taycan. Porsche har därmed utvecklats till ett bredare premiummärke med fokus på högsta nivå av kvalitet och körglädje i varje segment. För att säkerställa fortsatt framgång och att Porsche ska kunna leverera enastående körglädje även de kommande 70 åren satsar fabriken hårt på elektrifiering.

Porsche har vuxit starkt i Sverige de senaste åren mycket tack vare populära laddbara bilmodeller. 2020 lanserades den första helelektriska sportbilen Porsche Taycan. Nybilsförsäljningen i Sverige består av över 50 procent laddbara bilar och runt hörnet väntar fler helelektriska modeller.

Information:

Nordea Open i Båstad är ett av Sveriges äldsta och mest välbesökta idrottsevenemang, och därtill en central mötesplats för näringslivet kring viktiga frågor. Sedan starten 1947 har tävlingen vuxit och blivit en av de starkaste och mest populära grustävlingarna på touren.

Nordea Open är ett tvåveckorsevenemang och omfattar såväl dam som herrsingel och dubbel.

2021 börjar tennistävlingarna med WTA-tävlingen (damer) vecka 27, följt av ATP-tävlingen (herrar) vecka 28.

För ytterligare information:

Christer Hult – Tournament Director

Tel: 073-433 68 01

Andreas Lundberg – PR-chef Porsche Sverige

Tel: 08-120 810 05

Porsche Sverige går in som huvudsponsor till tennisveckorna i Båstad 2021 till 2023