BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Sofia Servar – Solen strålade i Båstad

Facebook
Twitter
LinkedIn

Först måste vi börja med att gratulera en av Sveriges genom tiderna bästa tennisspelare Magnus Larsson, som i veckan fyllde jämnt. Att möta ”Larre” var ingen lätt historia, det fick bla Boris Becker, Pete Sampras och André Agassi erfara. Fick motståndarna över serven stod ”Larre” där med sin piska till forehand och så var bollen slut.

Under mitt sista år på touren fick jag tränarhjälp av Magnus. Det var både kul och lärorikt. Det såg ut som att han tyckte det var lika skoj 😉

I veckan hade vi lite möte med Nordea Open gänget. Vi jobbar på som vanligt för att förbereda grymma tennisveckor. Bakgrunden var inte tråkigt. Det året var det sunset tennis. Även jag fick äran att spela då och lyckades med publikens hjälp slå en spelare vars efternamn betyder ”vinna”. Någon som kan gissa? 

Solen sken över Hotell Skansen.

Som Tournament Director bör jag kunna bestämma vart mitt kontor ska vara under tävlingen. Lite passande bygger hotellet nytt spa, så min tanke är att mitt kontor ska vara nere i Spa:t. Våran Supervisor som kommer från Australien hade inga invändningar mot detta. Vi får hoppas spelarna bara ”stör” oss med sina allra viktigaste frågor 😉
*****
Så vad gör alla spelarna under Corona-utbrottet? Det ser ju lite olika ut från land till land. I vissa länder får man ju inte gå utanför dörren mer än när det är inhandling av mat. Där ser man på sociala medier att man gått tillbaka lite till Björn Borg tider, spel mot vägg hemma samt lite fysträning i trädgården. I Sverige är vi inte riktigt där utan dom flesta tennisanläggningar håller öppet vad jag har hört.
*****
Att under dessa tider begränsa folksamlingar tror jag är bra. Kanske kommer det innebära lite mer tristess. Vilken av alla experter ska man lyssna på? Svårt att veta. Jag lyssnar alltid på Alfons Åbergs kloka ord: