BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Sofia Servar – Äggstra Äggstra!

Facebook
Twitter
LinkedIn

För er som undrar hur pensionen går för Johanna Larsson så har jag lugnande besked. Hon håller sig sysselsatt:

Oklart vad som pågick. Kan ha varit plantering på gång eller ev bygger Jola en grusbana på tomten…

*****

På tal om grusbana.Det fina aprilvädret gjorde det möjligt för en gruspremiär i torsdags:


Vi var dom första som spelade på banan och för att stressa Henke Holm lite sa jag att jag kommer rapportera varenda felstuds efteråt. Men vilken bra jobb dom har gjort med dom nylagda banorna, räknade inte till en enda felstuds.
*****

Första april ställde man in Wimbledon. Väldigt tråkigt såklart men som lite plåster på såren har Wimbledon nämligen betalat en pandemiförsäkring varje år och kan nu inkassera 141 miljoner pund tack vare den. Dock ska man veta att ett inställt event kostar Wimbledon ca 250 miljoner pund i förlorade intäkter. Med dom intäkterna förstår ni vilken fördel förbunden med en Grand Slam turnering har (när turneringen väl genomförs såklart).
*****

Påsk är äggens högtid. Kom och tänka på att jag faktiskt spelat in en äggreklam en gång. Ett företag skulle lansera ett nytt sorts ägg och skulle spela in en tennisfilm och en hockeyfilm. Jag lät Niklas Lidström göra hockeyfilmen så tog jag tennisfilmen. Regissören hade gjort iordning ett ägg som jag skulle serva iväg. Det gick ganska bra fram tills jag träffade ägget. Det var specialgjort och vägde lite mer än en tennisboll och kom därför ner fortare än en tennisboll så jag ramträffade ägget ut i skogen. – Woops…kan vi köra andraserve? Till slut träffade jag ägget och filmteamet andades ut…klicka play nedan…


*****

Har alltid gillat Andy Murray. Han må vara lite sur och vresig när han spelar tennis ibland men utanför plan är han ett föredöme. Tex när han satte en amerikansk journalist på plats under Wimbledon.

– Sam Querrey is the first American to reach semifinal in a Grand Slam since 2009…how would…
Murray avbryter: – Male player….
-What?
-First male player…..
-Oh, thats right….( Journalisten glömde visst bort systrarna Williams….)

Ni kan se klippet här:Nu har Murray återigen varit ett föredöme och kommer köra en onlineturnering i tennis där alla pengarna går till dom lägre rankade spelarna på touren som lider mycket ekonomiskt just nu pga inställda tävlingar och även till offer för coronapandemin.
*****

Folkhälsomyndigheten vädjar till alla att stanna hemma under påsk för att ej sprida smittan. Jag tror nog många kommer lyssna på detta , dock har man ju sett att det finns dom som lider av det s k ”krokodilsyndromet”. Stor mun och inga öron. Slå en signal till era äldre släktingar istället för att bjuda in dom till större samlingar, det betyder mycket för dom. Någon av er lyssnade kanske på Fredrik Wikingssons sommarprat härom året? Hans då 90-åriga farmor frågade Fredrik om han visste vad det bästa ljudet som finns är? 

– Det är när telefonen ringer hemma hos en gammal människa.
Glad Påsk!