PRESSRELEASE

NORDEA OPEN OCH GOOD TO GREAT SATSAR PÅ SVENSK TENNIS FRAMTID

Facebook
Twitter
LinkedIn

Syftet med samarbetet genomsyrar båda organisationernas vision om att skapa förutsättningar för svenska unga spelare att utvecklas och uppleva den internationella professionella tennisvärlden på hemmaplan. Tävlingarna på ATP- och WTA – touren, som spelas i Sverige, betyder mycket för svensk tennis och agerar inte bara som inspirationskälla för ungdomar utan även en viktig mötesplats för tennisintresserade och företag.

Visionsarbetet realiseras under dam- och herrveckan då Girls Singles 14 och Boys Singles 14, ett samarbete med Good to Great’s ”Mikael Stripple Future Generation”, spelas under tävlingarna.

Det är många tennisledare som fått långt mer uppmärksamhet än Mikael Stripple. Det är ytterst få som kan mäta sig med honom om vad gäller betydelsen de haft för vår sport. Han verkade i det tysta och brann för att utveckla ungdomar. Stripples Future Generation kommer att fortsätta i samma anda.

– Att tillsammans med Nordea Open skapa en turnering för framtidens svenska tennisspelare i Mikael Stripples namn är fantastiskt säger Nicklas Kulti som fortsätter, detta blir en unik chans att spela framför Båstadpubliken samt att få uppleva hur det är på den internationella proffstouren.

Nordea Open, som är en av de äldsta tennistävlingarna på herrarnas proffstour ATP Tour, är ett klassiskt evenemang i den svenska sommaren och i år spelas den 73:e upplagan av turneringen i tennis-meckat Båstad. Genom det nya samarbetet med Good to Great får turneringen möjlighet att stärka upp erbjudandet gentemot partners och sponsorer och kunna utnyttja den fantastiska kompetens som finns inom Good to Great.

– Vi är naturligtvis jätteglada för detta samarbete. Vår långsiktiga vision är att stötta unga talangfulla spelare att en dag kunna stå på Center Courten i Båstad och spela inför fullsatta läktare. Nordea Open kan inte göra detta själva och just därför är det viktigt att ha en samarbetspartner som står för den kompentensen.

Våra tidigare tennisstjärnor Mikael Tillström, Nicklas Kulti och Magnus Norman, ägarna till Good to Great, har visat att de besitter enormt mycket kunskap och erfarenhet i utvecklingen av nya unga tennistalanger. Det är extra roligt att detta samarbete påbörjas 20 år efter att just Magnus Norman tog hem titeln i Swedish Open, säger Christer Hult, ansvarig på Arena Båstad som driver WTA och ATP turneringarna.

WTA turneringen spelas 5-10 juli och följs av ATP turneringen den 11-18 juli.
Välkomna till Nordea Open – Tennisfesten för alla!

Tournament Director – Christer Hult
christer.hult @ arenabastad.se
+46 734 336801

Good to Great – Nicklas Kulti
nicklas @ goodtogreat.se
+46 708 710422