BÅSTAD 8-21 JULI 2024

PRESSRELEASE

NORDEA OPEN FLYTTAS FRAM TILL 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn

Den 15 maj meddelade ATP och WTA Touren att alla sommarens grustävlingar mellan den 13 juli till den 31 juli ställs in till följd av Covid-19. Arena Båstad har inväntat direktiv från den svenska folkhälsomyndigheten samt ifrån ATP- & WTA touren om det skulle varit möjligt att genomföra Nordea Open i sommar. Tävlingarna har ett internationellt startfält som bygger på att spelare från hela världen ska kunna resa riskfritt och med det rådande läget tillsammans med restriktioner och krav om större folksamlingar i Sverige så omöjliggör detta ett genomförande av Nordea Open.

”Självklart ett mycket tråkigt besked för tennisen och för alla med hjärta och engagemang i Båstad. Men vi jobbar oavbrutet med att bygga destinationen Båstad/Bjäre och är övertygade att vi i framtiden ska locka nya och gamla besökare till våra event och platser här på vår fina halvö” Anders Nelson, VD Båstadtennis & Hotell AB

”After careful consideration, and due to the continuing outbreak of COVID-19, it is with regret that we extend the suspension of the ATP Tour through 31 July 2020. Consequently, the Nordea Open in Båstadwill not be held as scheduled. Undoubtedly one of the favourite destinations on the ATP Tour, the tournament will be greatly missed, and we wish Christer Hult and his team an excellent comeback in 2021.” David Massey, Executive Vice President, ATP Tournament Relations, Europe:

”Detta var ett väntat beslut med tanke på hur utvecklingen ser ut”, säger Christer Hult, Tournament Director för Nordea Open. Han fortsätter; ”Detta är naturligtvis oerhört tråkigt för alla tennisintresserade, funktionärer, partners och näringsidkare i Båstad men i en sådan här extremt svår situation där hela världen drabbas känns det som ett självklart beslut. Vi har stor respekt för den pågående pandemin och då är säkerheten för våra gäster, personal och spelare av högsta prioritet”.

Nordea är från och med i år en ny titel partner till tennisevenemanget i Båstad och har i samråd med Arena Båstad tagit beslutet att flytta fram Nordeas avtal med att påbörjas 2021.

”I rådande tider var det ett självklart beslut att ställa in årets aktivering och vi ser istället framemot att stå som värd för Nordea Open 2021.” Martin Persson filialchef Nordea Sverige

”Vi sätter en parantes på 2020 och blickar nu framåt. Vi har redan börjat planera inför nästa år och ser framemot att välkomna alla gäster till ett Nordea Open i världsklass den 5-18 juli 2021”avslutar Christer Hult pressmeddelandet.

Alla som har köpt biljetter till årets tävling kommer bli kontaktade och erbjudna att flytta fram sin biljett till 2021 alternativt få pengarna tillbaka.