Mikael Ymer vidare i Australian Open

Facebook
Twitter
LinkedIn
Sverigeettan Mikael Ymer stod för en sensationell insats när han besegrade 26:e seedade (30 på världsrankingen) Hubert Hurkacz i första omgången av Australian Open.

Sverigeettan Mikael Ymer stod för en sensationell insats när han besegrade 26:e seedade (30 på världsrankingen) Hubert Hurkacz i första omgången av Australian Open.

Efter 3 timmar och 44 minuter stod det klart att vi har en svenska vidare till andra omgången i årets första Grand Slam.

– Jag är glad. Det här är största vinsten i min karriär. Ett bra steg i rätt riktning för mig, säger Mikael Ymer på presskonferensen efteråt. (via tennis.se)

Matchen kan definitivt ge mersmak då det var första vinsten mot en spelare rankad topp 50 i världen. I andra omgången väntar den 17-årige spanjoren Carlos Alcaraz som kvalat in i tävlingen. Spanjoren vann i sin första omgång mot Botic van de Zandschulp.


Spana in Highlights Mikael Ymer vz Hubert Hurkacz. Klicka på bilden nedan.


Elias Ymer och Rebecca Peterson spelade båda under måndagen men tyvärr blev det förlust i deras respektive matcher. Rebecca ställdes emot 19-e seedade Marketa Vondrousova från Tjeckien. Rebecca inledde matchen bra och tog första set med klara 6-2. I andra och tredje set var det dock Vondrousova som var den starkare och vann till slut med 2-6 7-5 7-5.

Spana in highlights Peterson vs Vondrousova. Klicka på bilden nedan.

https://ausopen.com/match/2021-marketa-vondrousova-vs-rebecca-peterson-ws137#!media?g=video-6230015642001

Elias Ymer hade en på pappret omöjlig uppgift när han ställdes mot världsnian och 8:e seedade Diego Schwartzman.

Den svenska publiken på plats fick dock se en vändning i och med att Elias komfortabelt vann tredje set men fick till slut se sig besegrad med 6-7(3) 4-6 6-2 2-6.

Spana in Highlights from Ymer vz Schwartman. Klicka på bilden nedan.

https://ausopen.com/players/sweden/elias-ymer#!videos?g=video-6230044784001