BÅSTAD 8-21 JULI 2024

Alla blickar riktas nu mot Paris och Roland Garros

Facebook
Twitter
LinkedIn

På söndagen inleds årets andra Grand Slam i Paris. Under veckan som gått har kvalet spelats och svenska Mirjam Björklund (150) gick igenom kvalet utan setförlust och spelar sin första huvudlottning i en Grand Slam. Även Elias Ymer spelade i kvalet men fick respass redan i första kvalomgången

– Det största resultatet hittills, riktigt roligt och jag är så glad och stolt över mig själv och teamet att vi kommit så här långt, berättar Mirjam för Nordea Open. Kroppen känns okay och jag får hoppas att jag känner mig fräsch på matchdagen, fortsätter Mirjam som spelar sin första match i huvudlottningen på söndagen där hon ställs emot en annan kvalspelare, Donna Vekic (101) från Kroatien.

Sverigeettan, och bästa rankade Svensk (77) i Paris, är Rebecca Peterson. Peterson spelar tävlingen för femte gången och har en andra omgång att försvara från 2021.

– Kul och starkt av Mirjam att kvala in, ju fler vi blir desto bättre meddelar Rebecca från Paris.

Uppladdningen i Paris började bra för Peterson men under fredagens träning fastnade hon i gruset och gjorde illa foten.
– Just nu är allt mitt fokus på att komma på banan och jag gör allt för att det ska gå, fortsätter Rebecca.

Peterson får tid att vila foten då hon först på mån/tis ställs mot 20:e rankade ryskan Daria Kasatkina.

I herrturneringen gör sverigeettan Mikael Ymer (96) sin fjärde start och spelade förra året mycket bra och tog sig då till tredje omgången. Motståndare i första omgången är 70-rankade australiern James Duckworth. Duckworth gör sin sjunde start i Paris men har inte nått längre än till andra omgången (2021).

Heja Sverige 🇸🇪👏🇸🇪