BÅSTAD 4-17 juli 2022

BÅSTAD 4-17 Juli 2022

FUNKTIONÄR

FUNKTIONÄR

Varmt välkommen att söka som funktionär till Nordea Open 2021

Här nedanför ser du alla funktionärspositioner du kan söka. Läs alla beskrivningar och se vilken som passar bäst in på dig både när det gäller ålder och funktion. Den funktion du blir tilldelad blir självklart din huvuduppgift under veckan men du ska vara beredd på att ställa upp för dina kollegor under tävlingstiden och hjälpa till på andra positioner om det behövs. Detta gör att du får lära dig mer och får ett bredare perspektiv av evenemanget. Sammanhållningen blir bättre och du har större chans att träffa ännu fler vänner. Observera att du måste vara tillgänglig alla dagar under den eller de veckor du anmäler dig till.

Ersättning: Förutom en oförglömlig vecka/veckor med nya kompisar och ett stort kontaktnät så får du kläder från Sir of Sweden eller Slazenger beroende på vilken funktion du får, måltider som frukost, lunch, fika samt lättare middag vid sena kvällar. Vi erbjuder aktiviteter nästan varje dag som Volleyboll, Stand up Paddle, femkamp, lyxfrukost, avslutningsfest etc,. När du är ledig är du såklart fri att kolla på så mycket tennis du vill. Efter genomförd vecka/veckor får du ett diplom samt arbetsintyg att ta med till kommande arbetsplatser och som en bra erfarenhet till ditt eventuella CV.

Ansökningssidan är öppen till 30 april och därefter kommer du få ett besked inom en vecka om du har fått en plats och isåfall till vilken funktion. 

Vi ser fram emot en härlig sommar med som vanligt ett härligt och sprudlande volontärsgäng!

Varmt välkomna att söka!

Så här går du tillväga.

1. Klicka in er på länkarna här nedanför. Vill ni vara med båda veckorna klicka in er på både dam- och herrveckan nedan för registrering. Skapa ett konto på sidan du kommer till. Om du har ett konto från förra året loggar du in med detta.

2. För anmälan till Damveckan, klicka på den knappen här nedanför.

3. För anmälan till Herrveckan, klicka på den knappen här nedanför.

KLART!

Ackreditering

Din uppgift är att se till så alla spelare, funktionärer, gäster, journalister och partners som är berättigade en ackreditering kan hämta ut den på ett smidigt sätt. Rent praktiskt för vi in deras uppgifter i ett system, fotar dem och skriver ut en badge. Personen bär med sig badgen under turneringen för att få tillträde till arenan och andra ställen som de är berättigade till. I och med denna tjänst är du för många första kontakten med turneringen och du bör vara representativ, stresstålig, noggrann och ha datorvana. Det är en rolig tjänst där du träffar mycket folk i tennisbranschen, allt från spelare till VIP-inbjudna gäster. Eftersom ackrediteringen ligger bredvid Courtesy Desk kommer ni under veckan samarbeta mycket med dem och hjälpas åt med arbetsuppgifterna.
Ålder minst 20 år.

Kommentar från en som jobbat i ackrediteringen
Läs mer
Att vara den första personen som turneringens gäster möter är en rolig och ansvarsfylld utmaning. Oavsett om det är den förstaseedade spelaren eller VD:n för det sponsrande företaget som står på andra sidan disken är målet att se till att personen i fråga inte bara får rätt ackreditering, utan dessutom får ett bra första intryck av turneringen. Att jobba i ackrediteringen under förra sommaren innebar fartfyllda veckor av ansvarstagande, innovativ problemlösning och framförallt många roliga möten med alla turneringsgäster.

BANLEDNING

Uppdraget passar dig med stor kunskap om hur en tennistävling fungerar, gärna tävlingsledarerfarenhet, bra språkkunskaper, goda ledaregenskaper samt bra ordningssinne. Om en spelare behöver något under en match tar huvuddomaren kontakt med banledningen som löser situationen. En annan uppgift är att se till att omklädningsrummen alltid är snygga och fräscha samt eskorterar spelarna till och från match. Du kommer alltså ha mycket kontakt med spelarna, särskilt före och efter match. Allt eftersom veckan går minskar arbetsbelastningen och då får du vara beredd på att hjälpa dina kollegor inom andra funktioner.
Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat i banledningen
Läs mer
Från kvalturneringens start till finaldagen i huvudturneringen är du som banledare lika viktig varje dag. Att spelaren är på plats inför matchstart är något som de flesta tar för givet. Det är nämligen din huvuduppgift som banledare att se till. Det innebär ansvarstagande och punktlighet men framförallt otroligt roliga möten med kollegor, turneringsgäster och givetvis spelare.”

BANSERVICE

Uppdraget passar för dig som tycker om att vara nära tennisen och ge service till spelarna.
Du ser till att det finns bollar, dryck och handdukar till spelarna innan de går in på banan och
att banan är klar för spel. Även under match ser du till att utrustningen kompletteras om det
behövs. Banservicegruppen jobbar nära banledningen och man hjälps åt för att få allt att
flyta på. Vill du jobba med detta är det viktigt att du kan tennis och spelets regler, är
representativ, kan ta ansvar, är noggrann och snabb. Allteftersom veckan går minskar
arbetsbelastningen och då får du vara beredd på att hjälpa dina kollegor inom andra
funktioner.
Ålder minst 15 år.

Kommentar från en som jobbat i banservice
Läs mer
Banservice tycker jag är ett väldigt bra jobb. Huvuduppgifterna är att man hjälper till med att utrusta banan innan match och gör i ordning den efter. Vi ska alltid vara beredda på att ställa upp och fixa om det är någonting spelaren eller domaren behöver under matchen. Jag tycker att man ska söka till banservice om man tycker om att kolla på mycket tennis, för det kan man göra hur mycket man vill, för man jobbar egentligen bara precis innan match och efter. Sedan är det rent allmänt väldigt roligt att jobba på Swedish Open för att vi har en grym gemenskap, vi träffar nya människor, har sociala aktiviteter och lär känna nya människor. Så sök jobb till Swedish Open, men helst banservice för det är bäst.

BILJETTFÖRSÄLJNING

Biljettkontoret är det första intrycket för de flesta av våra gäster. Här arbetar du med att sälja biljetter till båda veckorna, ansvarar för undanlagda biljetter och svarar på biljettfrågor. Du bokar biljetter och skriver ut i vårt biljettsystem. Uppdraget passar dig som är stresstålig, tycker om att möta våra besökare samt har bra ordningssinne. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande uppgifter med kassa- och biljettsystem, men det är inget krav.
Ålder minst 18 år.

Kommentar från en som jobbat i biljettförsäljningen
Läs mer
Jag rekommenderar verkligen jobbet i biljettkassan. Alla i teamet har en otroligt god sammanhållning och dagligen får man möta trevliga tennisintresserade människor som man vill ge bästa möjliga service till. Ingen dag är lik den andra och det är viktigt att man är glad, flexibel och ger ett trevligt bemötande, då vi i biljettboden oftast är den första kontakten som besökaren har med Swedish Open. Är du utåtriktad, serviceminded och effektiv är biljettförsäljning något av det roligaste du kan göra på Swedish Open!